Timp liber, Important

Zucchero a oferit un concert de zile mari în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca

IMG193

Sâmbătă, 12 noiembrie, Sala Polivalentă din Cluj-Napoca a răsunat pe ritmuri de  pop rock și blues spre entuziasmul persoanelor prezente la concertul artistului italian Zucchero.

Aflat pentru prima data  în Cluj-Napoca, italianul ale cărui albume s-au vândut în peste 60 de milioane de exemplare în lumea întreagă a împărtășit spectatorilor frumusețea muzicii printr-o călătorie în întreaga sa carieră artistică.

Puțin peste ora 20:00, Zucchero și-a făcut apariția pe scena Sălii Polivalente, alături de band-ul său format din artiști italieni și americani cu care artistul are colaborări încă de la începutul carierei. Plin de energie, bunădispoziție și cu nelipsita pălărie, Zucchero a ridicat publicul în picioare încă de la prima melodie – Black Cat.

După cum declara într-un interviu, Zucchero „iubește muzica”, iar acest lucru se vede și se simte pe scenă. Zucchero emană optimism, energie și multă bucurie, făcându-te să îi iubești muzica, să cânți și să dansezi alături de el.

Cu siguranță, cei prezenți la eveniment au șimțit acest lucru deoarece Zucchero pe lângă calitățile vocale pe care le are, este și un bun „entertainer”.  „Să vă văd dansând!” –  de atât au avut nevoie cei prezenți la spectacol pentru a se ridica în picioare de pe scaune, a cânta și a dansa  alături de artistul italian  pe cunoscuta melodie „Baila Morena”.

img420

Melodiile de pe noul album – „Partigiano reggiano”, „Voci” , „Ti voglio sposare”„Ten More Days” dar și binecunoscutele melodii  „Il volo” , „Wonderful Life” sau  „Quantanamera” au încântat miile de persoane prezente la concert. Artistul a dansat și a dialogat cu publicul pe toată durata concertului, îndemnându-și spectatorii să se bucure de muzica lui și strigând de mai multe ori „Cluj”, „Haide Cluj”.

Cam pe la jumătatea concertului, artistul a luat o pauză scurtă, lăsându-și publicul în acompaniamentul talentaților artiști din band și revenind parcă cu și mai multă energie, probabil venită și din partea publicului care-l aplauda și aclama. Chiar dacă  majoritatea persoanelor prezente la eveniment erau de peste 30 de ani, Zucchero nu a dus  lipsă nici de public tânăr care să cânte și să danseze pe ritmuri de blues. „Nu credeam că poate să fie atât de frumos la concertul acesta” șoptea o tânără prietenei sale.

 

Un alt moment emoționant la care publicul s-a ridicat, din nou, în picioare a fost  piesa „Miserere”, piesă lansată în anul 1992 în duet cu Luciano Pavarotti, timp în care pe cele două ecrane de la Polivalentă rula și videoclipul melodiei. Un moment cu o emoție aparte și plin de însemnătate pentru participanții la concert.

img243

Concertul lui Zucchero de la Sala Polivalentă s-a încheiat aproape de ora 23:00, după aproximativ trei ore de muzică bună și energie pozitivă. Bineînțeles că ultimele trei melodii din concert nu puteau fi altceva decât un bis în aplauzele publicului. Cunoscutul hit „Senza una donna” a fost cel care a încheiat concertul lui Zucchero de la Cluj-Napoca împreună cu miile de  aplauze și fețe zâmbitoare care au „dat viață” Sălii Polivalente.

 

Artistul italian va susține un concert și azi, începând cu ora 20:00, la Sala Palatului din București. Concertele de la Cluj și București fac parte din turneul de promovare al noului său album „Black Cat”, turneu care a cuprins 40 de concerte în cele mai cunoscute orașe din Europa. Artistul a adunat  peste un jumătate de million de  participanți la concertele din acest turneu, majoritatea din ele fiind sold-out.


Concertele lui Zucchero de la Cluj și București sunt organizate de Diesel Events.


 Site creat de