Social & Cultura

Zumbathon – clujenii invitați să danseze pe ritm de Zumba pentru copiii dependenți de dializă

Zumbathon

Sute de clujeni sunt invitați să danseze duminică, în Piața Unirii, pe ritm de Zumba pentru copiii dependenți de dializă.

Dacă vreți să ajutați copiii dependenți de dializă, haideți cu mic, cu mare în Piața Unirii, din Cluj-Napoca, DUMINICĂ, 19 iunie, începand cu ora 12 să dansați timp de 2 ore  într-un URIAȘ Zumbathon Caritabil” transmit organizatorii.

Evenimentul este organizat de Asociația pentru Solidaritate și Empatie ”Delia Grădinaru”  și instructorii Zumba din Cluj-Napoca, în parteneriat cu Primaria municipiului Cluj-Napoca.

Acest eveniment caritabil va încheia cea mai lungă noapte din acest an pentru iubitorii Cluj Never Sleeps.

Zumbathonul WE ARE ONE – Luptăm pentru Viață, organizat de două ori pe an de cei mai inimoși instructor de Zumba din oraș, a devenit o frumoasă tradiție a Clujului.

Clujenii de toate vârstele se strâng la începutul verii la Zumbathon, în epicentrul Clujului, Piața Unirii pentru a dovedi că sunt o comunitate sănătoasă care promovează sănătatea prin mișcare, buna dispoziție dar consolidează an de an solidaritatea și empatia față de un grup de 100 de copii și tineri cu insuficiență renală cronică tratată prin hemodializă, dializă, peritoneală și transplant renal a căror viață este scurtă și plină de suferință.

Intrarea la acest eveniment caritabil de excepție este liberă, însă toți clujenii care doresc să-i susțină pe acești tineri vor putea face donații la fața locului în cutii special pregătite pentru această ocazie.

Mulți dintre acești copii suferinzi nu se pot bucura de o vacanță, de care au parte copii sănătoși, pentru că sunt dependenți de un aparat de care depinde supraviețuirea lor, ei trebuie odată  la interval de 48 de ore să se deplaseze într-o clinică de specialitate pentru a li se face tratamentul vital, hemodializa. Banii pe care îi vom strânge la acest Zumbathon le vor aduce bucuria unei tabere la mare  pe care o așteaptă cu sufletul la gură, an de an. Acest eveniment minunat, pentru care le mulțumesc din suflet instructorilor Zumba îmbină în mod fericit mai  multe elemente: mișcarea, recreerea prin Zumba, dar evident cel mai important lucru compasiunea și dărnicia față de o cauză profund umanitară.

Sunt foarte bucuros că în acest an cu eforturi organizatorice majore vom reuși să aducem la eveniment un grup de 50 de copii și tineri dependenți de dializă care se vor bucura de atmosfera electrizantă, plină de energie pozitivă creată de Zumbathon dar și de afecțiunea cujenilor care vor veni, sper, în număr foarte mare în Piața Unirii, mai ales că timpul se anunță minunat”, a declarat Emanuel Ungureanu, președintele Asociatiei pentru Solidaritate si Empatie „Delia Grădinaru”.

 

 Lasă un răspuns

Site creat de