Studentie, Important

2 din 5 studenți abandonează facultatea. Ce e de făcut?

Cum alegi un laptop bun pentru facultate: 4 ponturi

„Ce facultate să aleg?”- o întrebare aparent simplă pentru unii, dar care pune în dificultate foarte mulți tineri din România.

2 din 5 cursanți abandonează facultatea încă din primul an de studiu, conform unui studiu realizat de 4 români (Claudiu Herțeliu, Cezar Hâj, Andrei Pârvan și Daniela Alexe-Coteț), în 2021, pe 5 cohorte de studenți.

Pentru a le aduce mai multă claritate și a-i ajuta pe elevi să aleagă cea mai potrivită facultate s-a lansat, la nivel național, programul online gratuit FUTURE Student, în colaborare cu PEPCO România.

Programul FUTURE Student ediția PEPCO România este dedicat atât elevilor de liceu, care trebuie să ia decizii legate de viitorul lor în carieră, cât și profesorilor de liceu care își doresc să exploreze mai mult #EducatiaAltfel și să o vadă pusă în practică în sesiunile de training la care participă și elevii.

„Avem nevoie de un program complex precum FUTURE Student unde elevii să își clarifice viitorul, să înțeleagă nu doar ce facultate să își aleagă, dar și ce se caută azi în piața muncii. Iar piața muncii caută azi, competențe” declară Mădălina Hodorog, co-fondatorul programului FUTURE Student, trainer, consultant și cadru didactic asociat.

În cadrul programului FUTURE Student ediția PEPCO România, elevii vor beneficia de:

  • Înscriere gratuită
  • 5 sesiuni de training online, gratuite bazate 100% pe #EducatieAltfel #FaraTeorie #FaraPowerPoint
  • Oportunitatea de a lucra practic în alegerea facultății
  • Sesiuni cu pregătire directă pentru facultate: interviuri, cum profiți la maxim de anii studenției, ce oportunități există pentru dezvoltare
  • Sesiuni 1 la 1 între elevi și studenții din diverse domenii de activitate
  • Oportunitatea de a afla ce pot face, concret, după ce termină facultatea

În paralel, programul oferă oportunități și beneficii pentru profesorii de liceu. „Avem nevoie de profesori care să cunoască și ei piața muncii și prin materia lor (da, FIECARE profesor) să poată ghida corect tinerii spre viitor în funcție de domeniile de activitate pe care le predau. Dar la fel, și ei au nevoie de această ghidare” adaugă Mădălina Hodorog.

Beneficii pentru profesorii de liceu în programul gratuit FUTURE Student:

  • Sesiuni de training cu profesorii de liceu care se dezvoltă practic și văd cum este pusă în aplicare #EducatiaAltfel
  • Oportunitatea de a participa la sesiunile cu elevii (în calitate de participanți), pentru a înțelege mai bine cum îi pot ajuta mai mult pe aceștia și care sunt nevoile lor.
  • Înțelegerea clară a cum funcționează piața muncii și ce metode pot fi implementate la clasă pentru a-i ajuta pe elevi să se pregătească pentru viitor

În programul FUTURE Student pot participa și părinții elevilor înscriși. De cele mai multe ori, părinții sunt cei care i-au decizia legată de alegerea facultății, de aceea, și părinții care își doresc pot să descopere piața muncii și cum să ghideze cel mai bine copilul înspre un viitor altfel” adaugă Mădălina Hodorog.

2 din 5 studenți abandonează facultatea. Ce e de făcut?
2 din 5 studenți abandonează facultatea. Ce e de făcut? 3


Lasă un răspuns

Site creat de