Studentie

250 de participanţi din întreaga lume vin la Cluj la conferinţa ELSEDIMA

„Legislație de Mediu, Ingineria Siguranței și Managementul Dezastrelor”- ELSEDIMA

Facultatea de Știința și Ingineria Mediului, din cadrul Universității Babeș-Bolyai, alături de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Academia de Științe Tehnice din România, S.C.ICPE Bistrița S.A. și Societatea Națională de Știința și Ingineria Mediului, organizează, în perioada 26-28 mai, a XI-a ediție a Conferinței Internaționale „Legislație de Mediu, Ingineria Siguranței și Managementul Dezastrelor”- ELSEDIMA cu tema „Consolidarea rezilienței la dezastre într-o lume aflată în schimbare”.

Ceremonia de deschidere va avea loc joi, 26 mai, la ora 9.30 în Amfiteatrul Iustinian Petrescu din cadrul Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Mediului (Str. Fântânele nr. 30). Lucrările conferinţei vor continua vineri, 27 mai în aceeaşi locaţie pe mai multe secţiuni paralele.

Tematica conferinţei include aspecte privind: reziliența și managementul dezastrelor, dezvoltare durabilă într-o lume aflată în continuă schimbare, reducerea riscului de dezastre, adaptare la schimbările climatice şi monitorizare atmosferică, răspunsul eficient la situații de urgență, prevenirea și controlul poluării mediului, tehnologii şi echipamente de protecţia mediului. Evenimentul reuneşte 250 de participanţi din România, S.U.A., Africa de Sud, Belgia, Italia, Franța, Olanda, Republica Moldova, Slovenia, Ungaria, Afghanistan.

Cu acest prilej va avea loc inaugurarea oficială a Institutului de Cercetări pentru Sustenabilitate şi Managementul Dezastrelor bazat pe Calcul de Înaltă Performanţă în data de 26 mai, de la ora 9.30, în Amfiteatrul “Iustinian Petrescu” al Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Mediului. Institutul funcţionează ca o reţea interdisciplinară de cercetare a cauzelor diverselor tipuri de dezastre, a efectelor acestora, a strategiilor de răspuns adecvate, a efectelor pe termen scurt şi lung asupra populaţiei, economiei şi mediului şi de elaborare a propunerilor de strategii globale de management pentru diferite tipuri de dezastre. De asemenea, institutul iniţiază şi dezvoltă studii legate de cercetarea, implementarea, susţinerea şi promovarea practicilor sustenabile pe plan local, regional şi naţional. Caracterul interdisciplinar al acestui institut va permite abordarea unei multitudini de aspecte referitoare la sustenabilitate, care să contribuie la dezvoltarea durabilă a Europei Centrale şi de Est.

Noile spaţii au fost amenajate şi dotate la cele mai înalte standard de calitate, cuprinzând 9 laboratoare şi 6 centre şi grupuri de cercetare. Aici se vor derula activităţi de cercetare şi învăţământ ale cadrelor didactice şi de cercetare din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai.

Evenimentul este realizat în parteneriat cu: National University of Public Services, Ungaria, University of the Free State, Disaster Management Training and Education Centre for Africa, Africa de Sud.Lasă un răspuns

Site creat de