Social & Cultura

3 sfaturi de care trebuie sa tineti cont cand alegeti echipamente de bucatarie

Echipamentele de bucatarie profesionale au castigat in popularitate in anii 1980, cand oamenii au inceput sa caute aragaze si cuptoare mai puternice, cu o capacitate mai mare sau bazate pe convectie pentru a distribui uniform caldura, grilluri interioare etc. Pentru ca nu existau inca chefi bucatari, oamenii preparau mesele delicioase acasa pentru familie si prieteni.

Astazi, daca veti intra in bucataria unui restaurant, veti vedea echipamente sofisticate, capabile sa dea alt gust mancarii decat clasicele aragaze si cuptoare din casele noastre. Echipamente de pizza, plite profesionale, masina de gatit, cuptoare cu convectie si abur etc., sunt doar cateva dintre echipamentele nelipsite din marile restaurante.

Odata cu avansarea in tehnologie de-a lungul anilor, echipamente profesionale de bucatarie care sunt dotate cu numeroase functii pot fi obtinute la un pret accesibil.

Intr-un restaurant trebuie sa monitorizati cu atentie profitul inainte de a investi in echipamente profesionale. Indiferent de pretul acestora, trebuie sa va asigurati ca aveti suficienti clienti pentru a va putea amortiza investitia.

Iata 3 sfaturi de care trebuie sa tineti cont cand vreti sa cumparati echipamente de bucatarie profesionale:

  1. Luati in considerare faptul ca echipamentele profesionale sunt realizate cu scopul de a fi cat mai eficiente pentru a produce o cantitate mare de mancare in timp scurt. O multime de echipamente moderne au fost proiectate cu caracteristici esentiale care vor economisi timp considerabil in productia de alimente. Acest lucru este esential daca vrei sa nu iti faci clientii sa astepte prea mult comanda.
  2. Cu siguranta, un restaurant cu preparate de top are nevoie de un chef bucatar cu mare experienta. Trebuie sa stiti insa ca intr-o bucatarie profesionista, niciodata un chef bucatar experimentat nu va fi capabil sa puna in aplicare retete speciale fara un echipament profesional. Acest lucru se intampla pentru ca echipamentele moderne, precum cele de la ContiGrup, destinate marilor restaurante, au capacitatea de a controla perfect temperatura la care sunt preparate anumite alimente, cum ar fi carnea sau produsele de patiserie.
  3. Un alt aspect caracteristic pentru echipamentele profesionale de bucatarie il reprezinta fiabilitatea. Niciodata, o plita sau un cuptor obisnuite nu vor rezista la un volum prea mare de preparate culinare. Si cum intr-un restaurant va asteptati sa aveti cat mai multe comenzi, mai ales cu ocazia unor evenimente speciale (aniversari, nunti etc), exista riscul ca dupa mai putin de un an de folosire, echipamentele dvs sa se strice. Nu acelasi lucru se va intampla cu echipamentele profesionale care sunt foarte rezistente.


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site creat de