Timp liber, Important

400 de chitariști îşi unesc talentele cu Ducu Bertzi și Mircea Baniciu într-un concert inedit în Cluj

Concert inedit la Cluj: zeci de chitariști vor cânta la unison în Iulius Parc

În acest weekend, Cluj-Napoca va vibra în acordurile chitarei.

Piața Unirii se pregătește să găzduiască sâmbătă un eveniment muzical remarcabil, în care peste 400 de tineri chitariști talentați din diverse orașe ale țării se vor alătura pe scenă celor doi titani ai muzicii folk românești, Ducu Bertzi și Mircea Baniciu Band, pentru un concert în aer liber, sub egida proiectului „Pune mâna pe chitară”, care a ajuns la cea de-a doua ediție.

Începând cu ora 18:30, Piața Unirii va deveni un veritabil sanctuar muzical, unde ecourile a 14 melodii folk-rock atât din repertoriul românesc cât și internațional, vor fi interpretate cu pasiune de tineri chitariști provenind din Cluj, Sibiu, Brașov, Craiova, Timișoara, Oradea, Satu Mare, Cisnădie, Deva, Făgăraș, Rupea, împreună cu Ducu Bertzi și Mircea Baniciu.

Printre hiturile care vor fi interpretate se numără: ‘Let it be/ Hey Jude’, ‘Andrii Popa’, ‘Vara la țară’, ‘Floare de colț’, ‘Nebun de alb’, ‘Vinovații fără vină’, ‘Punctul pe i’, ‘M-am îndrăgostit numai de ea’. Artiștii vor fi acompaniați vocal de personalități consacrate din lumea folkului. În jurul orei 19:30, Andrei Păunescu, Ducu Berzti și Mircea Baniciu Band vor urca din nou pe scenă pentru recitaluri excepționale.

Pe lângă concertul principal, în diferite locații ale orașului Cluj-Napoca, inclusiv Bulevardul Eroilor, Parcul Stadion și diverse străzi, chitariștii din cadrul proiectului vor oferi recitaluri stradale în cadrul seriei de evenimente „Serenade Urbane Street Guitar”, aducând muzica mai aproape de inimile clujenilor.

Evenimentul este dedicat nu numai celor pasionați de chitara și muzica folk-rock, ci și publicului larg, fiind o invitație deschisă pentru toți cei care doresc să se bucure de muzică și să fredoneze alături de artiști.

Buna veste este că accesul la acest festin muzical este gratuit.

foto: arhivaLasă un răspuns

Site creat de