Timp liber

4500 spectatori la concertul Alessandro Safina din Cluj

safina cluj 1

Tenorul italian Alessandro Safina a fermecat publicul clujean: peste 4.500 de persoane l-au aplaudat frenetic, în cadrul concertului susținut, pe 14 decembrie, pe scena Sălii Polivalente din Cluj-Napoca.

Alessandro Safina le-a dat de înțeles spectatorilor că va reveni la Cluj cât de curând, însă cu o condiție: să îl cheme! ”De un an și jumătate România a devenit și patria mea. La Cluj sunt însă pentru prima oară, îmi doream demult să ajung. Și acum mă bucur că am făcut-o, m-am simțit extraordinar pe scena aceasta (a Sălii Polivalente), sunt onorat de felul în care m-au primit oamenii, au aplaudat foarte mult, au cântat și s-au ridicat în picioare de mai multe ori, excelent! Binențeles că sper să revin cât de curând, însă asta nu depinde de mine, ci de ei, de public”, a declarat Alessandro Safina.

Cunoscut mai puțin în România, șarmantul tenor a impresionat prin naturalețea și emoția cu care a trecut de la o bucată muzicală la alta, printr-un repertoriu internațional variat, reorchestrat special pentru el. Piesele, din genuri muzicale diferite, de la operă, la pop, romanțe și chansonete, în italiană, franceză, engleză și…română, au creat o emoție extraordinară în rândul spectatorilor. Printre piesele cele mai aclamate de miile de oameni din sală s-au numărat reinterpretările celebrelor ”Vincero”, ”Il mondo”, ”Memory” (musicalul Cats), dar și, binențeles, cea mai viralizată piesă a sa, ”Luna”.

Duetul său cu Loredana Groza a ridicat sala în picioare: cei doi au uimit cu ”Bună seara, iubito”, cântată bilingv (în română și în italiană), apoi au cucerit-o definitiv cu ”Funiculì, Funiculà”, piesa care a încheiat show-ul.

”A fost o reala bucurie sa fiu pe scena la Sala Polivalenta din Cluj alaturi de celebrul tenor italian Alessandro Safina si cei 65 de muzicieni ai Orchestrei Operei Nationale Romane din Cluj, condusi de tanarul si extrem de talentatul dirijor italian de doar 25 de ani, Lorenzo Passerini! In fata unui public entuziast si meloman care a umplut pana la refuz arena, am cantat impreuna cu Alessandro piese din repertoriul meu si, la bis, piese din repertoriul clasic italian”, a spus Loredana.

Loredana Groza a fost o apariție de senzație, ca de obicei, și a antrenat publicul în jocul său de scenă cu Alessandro Safina și cu tânărul și talentatul dirijor Lorenzo Passerini. Dezinvoltă și pusă pe șotii, Lori i-a desprins lui Lorenzo, poreclit la rândul său ”Lori”, părul din coadă și l-a ”ciufulit” în aplauzele spectatorilor.

Buna dispoziție a fost cuvântul de ordine toată seara: Alessandro Safina a glumit constant cu publicul, s-a întrebat de ce oare asociază toată lumea Italia cu mafia și l-a numit pe dirijorul Lorenzo Passerini ”un tip serios, deși e italian”. Tânărul dirijor, de numai 25 ani a reușit să creeze cu adevărat un spectacol de înaltă ținută la pupitrul Orchestrei Operei Naționale Române din Cluj.RECENZIE: Alessandro Safina, unul dintre cei mai populari tenori din lume, a concertat aseară la Cluj-Napoca (VIDEO)

Lasă un răspuns

Site creat de