Timp liber, Important

Alessandro Safina, unul dintre cei mai populari tenori din lume, a concertat aseară la Cluj-Napoca (VIDEO)

Alessandro Safina

Alessandro Safina, unul dintre cei mai populari tenori din lume a revenit în România pe 14 decembrie, într-un concert special de Crăciun care a avut loc la Cluj – Napoca.

Pe scena Sălii Polivalente a urcat, in debutul evenimentului, Orchestra Operei Române din Cluj condusă de dirijorul italian, în vârstă de doar 25 de ani, Lorenzo Passerini. Lorenzo sau Lori a oferit o doză de talent, pasiune și artă prin deschiderea concertului cu o reprezentație muzicală a orchestrei.

Mai apoi, în aplauzele celor prezenti  celebrul tenor italian, Alessandro Safina, a urcat pe scenă cu zâmbetul pe buze, ușor emoționat. De la primele note muzicale artistul a reușit să transmită publicului acea stare în care tot ceea ce contează e acum, aici. Fiecare piesă reprezintă o poveste trăită intens de artist. Încet, încet ne-am lăsat și noi, cei prezenți în sală, cuprinși de magia și frumusețea atât a cântecelor italiene cât și a celor din limba franceză și engleză.

După prima melodie artistul italian a fost ceva mai relaxat, a glumit cu publicul în italiană, dar ne-a arătat că a învățat câteva cuvinte în limba română: „Bună seara!”, „Mulțumesc!”, „Un pic de apă”.

Cea mai așteptată piesă a serii, Luna, a stârnit aplauze și urale din partea celor din sală și ne-a fermecat ca de fiecare dată când o ascultăm.

Invitata specială a serii, Loredanei Groza, a impresionat publicul clujean nu doar prin vocea unică, ci și prin eleganță și stil. Surpriza serii a fost duetul cu Alessandro pe celebra piesă, „Bună seara, iubite!”, iar spectatorii au fost fascinați de refrenul piesei cântat în limba română de italian.

Anunțul ultimei piese ne-a făcut pe toți să ne uităm la ceas și să exclamăm: „Nu se poate! Deja au trecut 2 ore?”  Toată sala s-a ridicat în picioare și a aplaudat până când artistul italian s-a întors pe scenă pentru a ne încânta cu alte melodii, unele alături de artista noastră dragă, Loredana.

Chiar dacă a doua oară aplauzele noastre nu au mai reușit să îl aducă pe scenă, Alessandro Safina a ținut să mulțumească orchestrei, dirijorului și tuturor celor prezenți la concert.

Concluzia evenimentului vine din partea prietenei mele, profund impresionată de artist: „Cele două ore au trecut prea repede. Aș sta să îl ascult două zile.Recenzie scrisă de Moldovan DaianaLasă un răspuns

Site creat de