Social & Cultura, Important

5 cărți care merită citite în 2020

Biblioteci pentru iubitorii de lectură în aer liber într-un parc din Cluj-Napoca

Cum ar fi să poți călători fără să te deplasezi de acasă? Pare imposibil, însă nu este.

Biletele se află chiar pe rafturile bibliotecilor noastre, iar costurile pentru o astfel de călătorie de neuitat sunt minime, iar avantajele infinite. Poți călători în trecut, prezent și viitor iar la finalul călătoriei să te întorci cu un bagaj imens de suveniruri sub forma unor cunoștințe noi.

Pe lângă faptul că cititul ne poate deconecta de la viața noastră obișnuită, este cel mai bun medicament pentru stres, despre care se spune că a devenit boala secolului XXI. Studiile din 2018 arată că doar 6 minute de citit zilnic pot reduce stresul cu până la 68%.

Cărţile clasice vs. cărţile PDF – între clasic şi tehnologie

Mai jos sunt 5 titluri de cărți pe care trebuie neapărat să le citești și care, cu siguranță îți vor răpi mai mult de 6 minute pe zi.

  1. „Inocenții” de Ioana Pârvulescu

Este nostalgia în forma unei cărți; o carte care ne deconectează cu totul din lumea noastră obișnuită și ne întoarce în trecutul copilăriei personajului principal prin diferite povestioare prezentate din mai multe perspective. Tonul este atât unul amuzant, cât și sumbru, astfel încât poți crede că trăiești alături de personaje.

  1. Noapte bună, copii!” de Radu Pavel Gheo

O carte care urmărește destinele a patru prieteni din copilărie până la maturitate, care au un vis comun, anume visul american, care-i va purta pe căi diferite. Odată cu evoluția personajelor se prezintă și trecutul țării care face legătura cu prezentul. Tristă, dar și amuzantă, cartea te va surprinde cu un final neașteptat.

  1. „Flori pentru Algernon” de Daniel Keyes

Este o carte fantastică inspirată de evenimente din viața autorului, scrisă sub forma unui jurnal care prezintă evoluția personajului principal în urma unui experiment care își propune să îmbunătățească sistemul creierului uman. O carte care pune în centrul atenției sufletul mai presus de orice aspect și care te va emoționa până la lacrimi.

  1. „…Să ucizi o pasăre cântătoare” de Harper Lee

Cartea pune la îndoială conceptele de dreptate și egalitate într-o lume care pare să se ghideze după acestea. Povestea prezintă conflictele rasiale din America într-o manieră pe cât de brutală, pe atât de reală, întâmplările fiind prezentate prin ochii unei fetițe, ceea ce oferă cărții un aspect inocent în contrast cu violența și răutatea de care adulții dau dovadă.

  1. „Secretul culorii pure” de Federico Andahazi

Este o carte de buzunar, un thriller istoric care te va învăța câte ceva despre școala de pictură florentină și cea flamandă. Personajele și întâmplările misterioase te vor ține în suspans, iar când vei crede că începi să înțelegi enigmele cărții, finalul neașteptat te va lăsa surprins.Lasă un răspuns

Site creat de