Timp liber, Important

5 exerciții de yoga care îți vor îmbunătăți viața

Balasana – poziția copilului

Despre stres se știe deja că este boala secolului XXI și că unul dintre cele mai bune remedii pentru combaterea lui este cititul.

Însă nu toți preferăm cititul. O altă alternativă ar fi practicarea exercițiilor de yoga.

În România termenul de „yoga” nu este unul foarte cunoscut, prin urmare exercițiile nu sunt nici ele foarte practicate. Termenul de yoga provine de la cuvântul în limba sanscrită „yugam”, care însemnă uniune și se referă la uniunea dintre corp, minte și spirit.

Această practică nu doar te ajută să scapi de stres, ci are mult mai multe beneficii cum ar fi întărirea mușchilor, reducerea anxietății, a insomniilor, a depresiei și, cel mai important, o problemă cu care ne confruntăm des în zilele de azi, reduce durerile de spate.

Criza provocată de apariția coronavirusului și apropierea examenelor au acumulat mult stres, de aceea propunem 5 exerciții de yoga ușoare care să amelioreze stresul și care pot fi încercate acasă.

  1. Sukhasana – încrucișarea simplă a picioarelor

Este considerată cea mai simplă poziție de yoga. Pentru a o executa corect trebuie să vă încrucișați picioarele astfel încât să ajungă fiecare picior sub genunchiul opus. Spatele și capul trebuie să fie ținute drepte, iar palmele pe genunchi.

Sukhasana – încrucișarea simplă a picioarelor
credit: arogyayogaschool.com/blog/sukhasana-help-reduce-your-blood-pressure/
  1. Prasarita Padottanasana – postura picioarelor întinse

Această poziție ajută la ameliorarea durerilor de cap și la circulația sanguină. Pentru a o executa trebuie să vă depărtați picioarele cât să puteți ajunge să vă lipiți capul de sol iar mâinile să le țineți pe lângă cap încât să-l încadrați cu palmele.

Prasarita Padottanasana – postura picioarelor întinse
credit: www.wemystic.com/prasarita-padottanasana/
  1. Marjaryasana – poziția pisicii

Pentru a o executa corect trebuie să vă așezați cu palmele si genunchii lipiți de podea. Palmele trebuie sa fie aliniate cu umerii, iar genunchii cu șoldurile. În acest exercițiu este importantă respirația. Pe măsură ce expirați, arcuiți spatele și ridicați capul. Acest exercițiu ajută la relaxarea coloanei.

Marjaryasana – poziția pisicii
credit: www.finessyoga.com/yoga-asanas/marjariasana-steps-precautions-benefits
  1. Balasana – poziția copilului

Este cel mai bun exercițiu pentru eliminarea stresului și a durerilor de spate. Pentru executarea ei trebuie să porniți din poziția statului în genunchi. Vă aplecați în față astfel încât genunchii să vină la piept iar mâinile le întindeți în față.

Balasana – poziția copilului
credit: https://yogaholism.com/balasana-benefits-steps-precautions/
  1. Vakrasana – poziția copacului

Ameliorează simptomele platfusului și a sciaticii și ajută la îmbunătățirea echilibrului. Pentru executarea ei trebuie să stați în picioare și să vă lipiți piciorul stâng de coapsă astfel încât să formați un triunghi, iar mâinile țineți-le în poziție de rugăciune la nivelul pieptului sau deasupra capului.

Vakrasana – poziția copacului
credit: www.yogasat.ro/7-asane-yoga-pentru-rinita-alergica


Lasă un răspuns

Site creat de