Timp liber, Important

6 locuri de mers cu hamacul în Cluj-Napoca

6 locuri de mers cu hamacul în Cluj-Napoca
  1. Parcul Iuliu Prodan

Fiind unul dintre parcurile recent inaugurate din Cluj-Napoca, Parcul Universitar Iuliu Prodan este oaza de liniște din cartierul Zorilor. Panorama superbă asupra orașului, arbori înalți care dau impresia că te aflii în mijlocul pădurii și liniștea care domnește pretutindeni vor transforma ieșirea cu hamacul într-o zi de relaxare bine meritată.

Accesul în parc se face de pe strada Gheorghe Dima, iar programul pe timp de vară este de la 8 dimineața până la ora 22.

Parcul Iuliu Prodan cluj

  1. Parcul Iulius

Dacă în locul unei zi la cumpărături ai prefera să lenevești cu o carte bună în hamac, tot la Iulius Mall vei ajunge. Sau mai bine spus, la părculețul de lângă, pe malul lacului Gheorgheni. Deși este poziționat în mijlocul agitației clujene, aici vei găsi liniștea necesară pentru un moment de relaxare, un peisaj sublim și loc la umbra sălciilor.

Acesta este ușor de găsit, fiind în stânga Iulius Mall.

Parc Iulius

  1. Parcul Mercur

Deși poate nu atât de cunoscut, parcul Mercur se află la îndemna oricui din cartierul Gheorgheni. Fiind ușor de ajuns la el, cu intrarea în parc de pe Aleea Detunata, acesta poate fi locul ideal pentru o ieșire cu hamacul, mai ales dacă dorești să vii însoțit de animalul de companie, având în vedere că există un parc amenajat special pentru căței.

Parcul Mercur

  1. Parcul Colina

Parcul Colina este locul ideal pentru un city break în interiorul orașului. Aflat în cartierul Mănăștur, chiar la marginea acestuia, Parcul Colina oferă vizitatorilor un spațiu verde întins, o perspectivă deosebită asupra orașului și o multitudine de copaci perfecți pentru ați agăța hamacul.

Intrarea în parc se face de pe strada Bucium.

Parcul Colina

  1. Parcul Cetățuia

Fiind unul dintre punctele turistice cele mai vizitate din Cluj-Napoca pentru panorama deosebită asupra orașului, parcul Cetățuia nu este de ratat pentru o zi în hamac. Singura provocare o vor prezenta treptele, dar de sus Clujul are un fler aparte, mai ales la apusul soarelui.

La Cetățuie se poate ajunge de pe strada General Drăgălina.

cetatuie

  1. Parcul Central

Nu se putea scrie un articol despre unde să mergi cu hamacul în Cluj fără să menționezi și Parcul Central. Acesta este locul cel mai îndrăgit pentru ați pierde o zi în natură. Popularitatea lui binemeritată vine de la diversele evenimente, plimbările cu barca pe lac, umbra copacilor care fac vara puțin mai suportabilă și starea de calm care ți-o induce locul.

Parcul Central este incojurat de Arena la vest, de strada Cardinal Iuliu Hossu la sud, de Someșul Mic la nord și de Opera Maghiară la est. Accesul se poate face din toate zonele acestea.

 

Parcul Central

 

Articol realizat de Otoiu DeniseParcurile din Cluj-Napoca (FOTO)3 Comments

  1. In Parcul Iulius? Poate daca organizeaza vreo companie ziua hamacelor, in scop publicitar! E interzis daca n-ai reclame pe hamac.

Lasă un răspuns

Site creat de