Studentie, Important

7 trucuri decorative pe care orice student căminist trebuie să le știe

7 trucuri decorative pe care orice student căminist trebuie să le știe

Anii studenției reprezintă una dintre cele mai frumoase perioade din viața unui tânăr. În cazul în care locuiești la cămin, vei reuși să cunoști viața de student din plin și să te bucuri de tot ceea ce îți oferă. 

Una dintre situațiile mai puțin plăcute cu care te confrunți atunci când stai în campus este, însă, lipsa spațiului. Majoritatea studenților duc dorul multor lucruri pe care le-au lăsat acasă și se adaptează destul de greu într-o cameră de dimensiuni mici pe care trebuie să o mai împartă și cu alte persoane. Ei bine, aceasta va fi locuința ta pentru următorii 3-4 ani, așa că trebuie să gestionezi cu ingeniozitate fiecare centimetru disponibil și să-ți creezi un spațiu cât mai confortabil. 

Îți prezentăm în continuare câteva idei care te vor ajuta să aduci camerei tale puțină personalitate.  

1. Folosește inteligent spațiul de sub pat

Dacă acasă nu te-ai fi gândit niciodată să îți creezi o zonă de depozitare sub pat, iată că la cămin acest spațiu este ideal pentru a susține câteva sertare portabile. Prin urmare, încearcă să îl înalți cât poți de mult și amplasează apoi în partea de dedesubt cutii ori sertare în care să ții cărțile, caietele, mapele ori alte produse cărora nu ai reușit să le găsești încă un loc.

2. Acordă atenție corpurilor de iluminat

O problemă des întâlnită de studenți în camerele de cămin este legată de sursa de lumină. Pe lângă faptul că ai nevoie de un iluminat optim atunci când citești sau lucrezi la diferite proiecte, o lustră care seamănă cu cea de acasă poate reproduce atmosfera de familie. Așadar, caută plafoniere pe Vivre și înlocuiește becul cu un produs deosebit care îți va înfrumuseța camera. 

Trebuie să știi că lumina joacă un rol important în designul interior, iar dacă încăperea în care locuiești este mică și întunecoasă, o plafonieră interesantă va reuși să alunge monotonia. 

3. Amplasează rafturi pe pereți

Folosește-te de spațiul pe verticală pentru a obține mai mult loc de depozitare. Pe peretele de deasupra patului poți instala câteva rafturi mici sau diverse containere în care să ții obiecte cu greutate redusă. Agață o sfoară cu cârlige pe care să amplasezi post-it-uri și poze cu cei dragi sau suspendă niște borcane de diferite dimensiuni, legate cu șnururi, ca să faci rost de suporturi pentru pixuri și alte lucruri pe care vrei să le ai mereu la îndemână.

4. Maschează podeaua cu un covor simplu

În multe dintre camerele studențești, podeaua este adesea acoperită cu linoleum, care nu este tocmai cel mai aspectuos material. Cel mai indicat ar fi să folosești un covor mare, în culori vibrante, care să îți ofere mai multă energie în fiecare zi. Același lucru este valabil și pentru încăperile finisate cu gresie, deoarece chiar dacă se întreține puțin mai dificil, un covor va crește simțitor gradul de confort.

5. Acoperă ferestrele cu o perdea lungă

În cazul în care camera ta de student nu are deloc perdele, accesorizează ferestrele cu țesături deosebite, potrivite gusturilor tale. În cazul în care spațiul îți permite, acoperă întregul perete cu fereastra pentru a masca goliciunea acestuia. Astfel, vei avea o cameră mult mai frumoasă și mai primitoare.

6. Instalează sertare deasupra frigiderului

Știm cu toții că într-o cameră studențească nu își găsește loc un frigider foarte mare, ceea ce înseamnă că spațiul de deasupra unui produs mic este irosit. Este recomandat să montezi câteva rafturi sau sertare care te pot ajuta să depozitezi anumite lucruri personale.

7. Așază un organizator textil pe ușă

Cuvântul cheie pentru un student într-o locuință mică trebuie să fie ordinea. Astfel, ușa este unul dintre spațiile libere din cameră care poate contribui la o mai bună organizare. Folosește un suport din material textil în care să așezi produse de înfrumusețare sau chiar pantofi, în funcție de nevoile tale zilnice.

Atunci când ești departe de casă cu siguranță îți dorești să amenajezi un spațiu cât mai confortabil. Chiar dacă este vorba doar de o cameră de cămin, în următorii ani aceasta trebuie să îți exprime interesele și sentimentele. Cu puțină imaginație, vei reuși să o transformi într-o încăpere confortabilă, curată și ordonată, cât mai apropiată de ideea de “acasă”

foto: Vivre



Lasă un răspuns

Site creat de