Din Oras, Important

A treia zi de proteste la Cluj! Clujenii cer demisia lui Liviu Dragnea (VIDEO)

protest cluj 21 iunie

ACTUALIZARE: Protestatarii se află pe Calea Dorobanţilor. Aceştia scandează: „Haideţi cu noi! Va fură şi pe voi!”.


ACTUALIZARE: La ora 21, aproximativ 6000 de clujeni au pornit în marş dinspre Piaţa Unirii spre cartierul Mărăşti.


Este a treia zi consecutivă de proteste la Cluj. Aproximativ 3000 de clujeni se află, în aceste momente, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca.

Aceştia cer demisia lui Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor, după ce liderul PSD a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare.

De asemenea, protestatarii îşi exprimă nmultumirea faţă de noul cod de procedură penală adoptat de Camera Deputaţilor.

Protestatarii scandează ”Păcat de sângele vărsat!”, ”Hoţii!”, ”Trădătorii!”, ”Jos, Dragnea jos, că eşti un ticălos!”, ”Jos Guvernul!”.

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a fost condamnat la închisoare cu executare

De ce? Fiindcă în seara de 18 iunie Parlamentul (Camera Deputaţilor, DECIZIONALĂ) a adoptat modificări legislative de o gravitate fără precedent.

Ordonanţa 13 afecta sistemul judiciar. Ceea ce s-a făcut acum te va afecta direct şi personal. Când? Dacă vezi evenimentul înainte de miezul nopţii, atunci MÂINE. Dacă e trecut de 0.00, atunci ASTĂZI.

În fiecare seară, la ora 7. Cine? TU. Nu „opoziţia”, nu „Europa”, nu „Preşedintele”, nu „Dumnezeu”. Dacă tu nu te mişti, să nu spui pe urmă că alţii au fost de vină. Cu cine? Cu familia, cu prietenii, cu vecinii, cunoscuţii, cu fiecare om la care te poţi gândi şi pe care îl poţi aborda. Cu toţi cei din lista ta de telefon. Cu toţi cei din lista ta de mail.

Pune mâna şi sună. Pune mâna şi scrie. Ridică vocea şi strigă. Altă opţiune nu mai e. Cum? Cu toată luciditatea, dar şi cu toată furia din lume. Cu toată demnitatea de care mai eşti în stare. Cu toată grija faţă de tot ceea ce şi toţi cei care îţi sunt preţioşi. Fără clintire. Fără ezitare. Până când trebuie. Până cădem toţi sau cad ei de la putere.Până la capăt, al nostru sau al lor” se arată pe pagina de Facebook „Umbrela Anticorupţie Cluj”.

photo: Viorel NistorLasă un răspuns

Site creat de