Politic

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a fost condamnat la închisoare cu executare

liviu dragnea www.cluju .ro

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat la 3 ani si 6 luni de închisoare cu executare.

Acesta a fost judecat pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual, privind angajarea fictivă a doua secretare din PSD la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman. Sentinţele date astăzi nu sunt definitive şi pot fi atacate cu recurs.

A treia zi de proteste la Cluj! Clujenii cer demisia lui Liviu Dragnea (VIDEO)

Bombonica Prodana, fosta soţie a lui Liviu Dragnea: Încetează procesul penal pentru abuz în serviciu. Aplică sanctiunra amenzii de 1.000 de lei, cu opinie separată în sensul achitări.

Floarea Alesu, fost director general DGASPC Teleorman: pentru abuz în serviciu – 1 an şi 6 luni. Anulează condamnarea cu suspendare într-un alt dosar şi va executa 3 ani de închisoare şi un spor de 7 luni. Condamnarea la închisoare cu executare: 3 ani, 7 luni şi 20 de zile. Decizia a fost luată în unanimitate.

Rodica Milos, fost director executiv adjunct DGASPC Teleorman: 3 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. Decizia, dată în majoritate, există o opinie separată, unde sunt reţinute „circumstanţe atenuante”.

Olguta Şefu, fost director executiv adjunct DGASPC Teleorman: 3 ani de închisoare pentru abuz în serviciu; 1 an de închisoare pentru fals intelectual. După contopire, sentinţa este de 3 ani închisoare cu suspendare. Decizia a fost dată în majoritate, unul dintre judecători optând pentru achitare pentru abuz în serviciu.

Ionel Marineci, fost şef serviciu în cadrul DGASPC Teleorman: 3 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. Un judecător a făcut opinie separată, în care sunt reţinute circumstanţele atenuante.

Valentina Marica, fost şef serviciu în cadrul DGASPC Teleorman: Încetează procesul penal pentru fals intelectual ca urmare a intervenirii prescripţiei. Pentru abuz în serviciu însă a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare, cu opinie separată în sensul achitării.

Claudiu Balaban, fost şef serviciu în cadrul DGASPC Teleorman: Condamnat la 3 ani de închisoare pentru abuz în serviciu; 1 an de închisoare pentru fals intelectual. După contopire pedeapsa este de 3 ani închisoare cu suspendare. Decizia a fost luată cu majoritate, opinia separată fiind pentru achitare pentru abuz în serviciu şi circumstanţe atenuante pentru fals intelectual.

Nicusor Gheorghe, fost şef serviciu în cadrul DGASPC Teleorman: condamnat la 3 luni pentru fals intelectual şi 1 an pentru abuz în serviciu. După contopire pedeapsa este de 1 an de închisoare cu suspendare. Decizia a fost luată cu majoritate, opinia separată fiind de achitare pentru abuz în serviciu.

Anisa-Niculina Stoica, fosta secretara PSD (şi-a recunoscut fapta): condamnată la 3 luni de închisoare pentru complicitate la fals şi 1 an de închisoare pentru complicitate la abuz. După contopire pedeapsa este de 1 an de închisoare cu suspendare. Există o opinie separată în sensul achitării pentru complicitate la abuz în serviciu.

Adriana Botorogeanu, fosta secretara PSD (şi-a recunoscut fapta): Condamnată la 2 ani de închisoare cu suspendare.

Procurorul DNA ceruse în cazul lui Dragnea o pedeapsă de 7 ani şi 6 luni pentru instigare la abuz în serviciu şi 2 ani şi 6 luni pentru fals, dar şi anularea suspendării condamnării de 2 ani din dosarul Referendumului. La rândul său, liderul PSD a susţinut că este nevinovat şi a cerut achitarea.

Un număr de 11 persoane sunt trimise în judecată în acest caz pentru infracţiuni de abuz în serviciu sau fals intelectual.Lasă un răspuns

Site creat de