Studentie, Important

Admitere 2016 – USAMV Cluj-Napoca scoate 1787 locuri la licenţă şi 694 locuri la master

USAMV Cluj-Napoca

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca va începe în perioada 18-22 iulie, prima etapă de înscrieri pentru anul academic 2016-2017, la cele 5 facultăţi – Facultatea de Agricultură, Facultatea de Horticultură, Facultatea de Zootehnie şi Biotehnologii, Facultatea de Medicină Veterinară şi Facultatea de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor.

La nivel de licenţă, în anul academic 2016-2017, pentru cele 23 de programe de studii acreditate, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca pune la dispoziţia viitorilor studenţi 880 de locuri bugetate (din care 3 sunt locuri speciale pentru candidaţii de etnie rromă), 677 de locuri cu taxă, şi 230 de locuri pentru învăţământ la distanţă.

La nivel de master vor fi scoase la concurs 415 de locuri la buget (din care 2 sunt locuri speciale pentru candidaţii de etnie rromă) şi 279 de locuri cu taxă.

Admiterea la Facultăţile: Agricultură, Horticultură, Zootehnie şi Biotehnologii, Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor se face fără examen, după media obţinută la examenul de bacalaureat. La Facultatea de Medicină Veterinară, candidaţii la linia de studiu în limba română vor susţine două teste grilă, din domeniul biologie, cu o pondere de 15% şi chimie, cu o pondere de 15%, iar media de bacalaureat are o pondere de 70%. La liniile de studiu în engleză sau franceză, probele specifice sunt motivaţia alegerii profesiei (printr-un eseu), cu o pondere de 10%, voluntariat în folosul comunităţii şi/sau al protecţiei animalelor (adeverinţă), cu o pondere de 5%, precum şi media de bacalaureat sau echivalent, cu o pondere de 85%.

Taxele de admitere şi taxele de şcolarizare pentru anul universitar 2016-2017 pot fi consultate la adresa http://admitere.usamvcluj.ro/taxe-si-tarife/ .

Înscrierile se fac zilnic la sediul Universităţii, Calea Mănăştur, nr. 3-5, Cluj-Napoca, în perioada 18-22 iulie, între orele 800-1600. În cadrul punctelor de înscriere, candidaţii sunt preluaţi de cadre didactice care le vor sta la dispoziţie cu toate informaţiile necesare privind  programele de studii, taxele de înscriere, precum şi taxele de şcolarizare.

Detalii privind Admiterea 2016 se găsesc la adresa:  http://admitere.usamvcluj.ro/.Lasă un răspuns

Site creat de