Studentie, Important

Admitere de toamnă la UBB Cluj: 449 locuri bugetate la nivel licenţa

admitere ubb cluj 2016

Un număr de 449  locuri bugetate şi peste 5.500 de locuri cu taxă, pentru programele de nivel licenţă, vor fi puse la dispoziţia celor care doresc să devină studenţi la zi ai Universităţii Babeş-Bolyai, în sesiunea de admitere din luna septembrie 2016.

De asemenea, absolvenţii de liceu, care au promovat examenul de bacalaureat, pot opta şi pentru unul dintre cele peste 1.600 de locuri la învăţământul la distanţă. Din totalul de 60 locuri bugetate special alocate candidaţilor de etnie rromă, au fost ocupate doar 17 locuri. De asemenea, au mai rămas disponibile şi 5 locuri bugetate pentru candidaţii din Republica Moldova.

Cele mai multe locuri bugetate disponibile la nivel licență vor fi scoase la concurs la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Mediului – 52 de locuri, la Facultatea de Istorie şi Filosofie – 43 de locuri, respectiv la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, unde vor fi disponibile 35 de locuri.

În ceea ce priveşte programele de master, în cadrul sesiunii de admitere din septembrie 2016, studenţii licenţiaţi pot opta pentru unul dintre cele 845 de locuri bugetate şi peste 2.000 de locuri cu taxă. Trei dintre facultățile UBB, Facultatea de Drept, Facultatea de Litere și parţial Facultatea de Teatru și Televiziune vor organiza admitere pentru programele de master doar în această perioadă.

Cea de-a doua sesiune de admitere la Universitatea Babeş-Bolyai va avea loc în perioada 5-16 septembrie 2016. Înscrierea candidaţilor, precum şi probele de concurs, afişarea rezultatelor, depunerea contestațiilor, confirmarea locurilor, sunt stabilite la nivelul fiecărei facultăţi din cadrul UBB.

Toate informaţiile referitoare la admiterea de toamnă pot fi consultate accesând link-ul: http://admitere.ubbcluj.ro/ro/.Lasă un răspuns

Site creat de