Studentie, Important

Admitere UBB Cluj 2022 | Care sunt cele mai căutate facultăţi

admitere ubb cluj 2016

Peste 20.000 de candidați s-au înscris la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) în sesiunea de vară a admiterii în anul universitar 2022-2023.

Cele mai căutate facultăți ale UBB în ceea ce privește studiile de licență cu frecvență (zi) sunt:

  • Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, cu 2.460 de candidați,
  • Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei – cu peste 1.750 de dosare depuse,
  • Facultatea de Matematică şi Informatică – cu 1.641 de dosare pentru studiile de licenţă la zi.

Acestea sunt urmate de Facultatea de Litere, cu 1.329 de dosare depuse, Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, unde au fost depuse peste 1.200 de dosare de înscriere, respectiv Facultatea de Drept, cu 1.036 de candidați.

În ceea ce priveşte înscrierile pentru învăţământul la distanţă, prima poziţie este ocupată de Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei – cu aproape 900 de dosare depuse, urmată de Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor și de Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării.

Candidații pentru programele de master oferite de UBB s-au orientat în număr mare către specializările Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor (peste 900 de candidați), cele ale Facultății de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei (peste 800 de dosare depuse) și ale Facultății de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării (aproape 500 de candidați).

UBB a scos la concurs, pentru anul universitar 2022-2023, un număr de 5.231 de locuri bugetate destinate absolvenților de liceu care vor să se înscrie la facultate, 10.250 de locuri în regim cu taxă și 2.910 de locuri pentru învățământ la distanță și cu frecvență redusă pentru studii universitare de nivel licenţă. Din locurile bugetate scoase la concurs de UBB, 40 sunt locuri speciale alocate pentru candidaţii de etnie rromă, 177 sunt destinate absolvenţilor de licee situate în mediul rural, 15 se alocă pentru candidații proveniți din sistemul de protecție socială în timp ce alte 151 de locuri au fost alocate etnicilor români din afara granițelor țării.

La nivel master, candidații au la dispoziție 3.635 de locuri la buget (din care 238 de  locuri sunt alocate domeniilor prioritare, 50 sunt dedicate masteratului didactic) şi 6.208 de locuri la taxă. Celor 3.635 de locuri bugetate li se adaugă 10 locuri pentru candidații de etnie romă și 5 locuri pentru candidații proveniți din sistemul de protecție socială, iar 89 de locuri sunt destinate etnicilor români din afara granițelor țării.

Perioada de admitere pentru noul an universitar este cuprinsă între 11 și 28 iulie 2022. Calendarul admiterii cuprinde perioada de înscrieri, probele de concurs, afişarea rezultatelor, depunerea contestațiilor, confirmarea locurilor și perioada de redistribuire a locurilor rămase disponible pentru fiecare dintre cele 22 de facultăți ale UBB.

Informațiile complete cu privire la admiterea din acest an la UBB pot fi consultate accesând linkul https://admitere.ubbcluj.ro/ro/.Lasă un răspuns

Site creat de