De Vazut

Afaceri fast food de succes în 2021

Afaceri fast food de succes în 2021

Deși este adevărat că unele afaceri gastronomice au avut succes în trecut, chiar dacă proprietarii nu știau nimic despre acest domeniu de activitate, este mai bine să te asiguri din vreme de profitabilitatea unui business HoReCa post pandemie și să te informezi în detaliu legat de ce ai nevoie pentru o afacere alimentară de acest gen. Inclusiv despre cele mai bune utilaje fast food care te pot ajuta, dacă vrei să prepari și vinzi mâncare rapidă clienților.

Conceptul afacerii cu mâncare rapidă

În România există diverse afaceri alimentare axate pe nișe diferite. Una dintre cele mai populare în ultimii ani este fast-food-ul, datorită versatilității preparatelor ce se pot vinde consumatorilor și mai multor moduri de preparare a acestora (spre exemplu: burgeri din carne sau burgeri vegetali, cartofi prăjiți sau cartofi fierți la abur etc.).

Așadar trebuie să decizi mai întâi de toate ce tip de mâncare rapidă are în vedere ideea ta de afaceri. Evident, nu trebuie să te limitezi la un singur fel de mâncare. Dacă îți place foarte mult mâncarea italiană, poți oferi felul principal de mâncare, de exemplu pizza; dar poți pune la dispoziția clientului și alte opțiuni precum ar fi: spaghete, macaroane etc. Nu mai vorbim de shaorma, care poate să aibă o multitudine de rețete de preparare.

De ce este important să știi ce se va vinde acum în materie de fast food?

Deoarece investiția inițială pe care o vei face va depinde de aceasta.

Mulți care încă nu știu cum să înceapă un business fast food se întreabă inutil: „Cât costă deschiderea unei afaceri alimentare?”

Aceasta este o întrebare la care nu există un răspuns exact, deoarece fiecare tip de preparat rapid variază în ceea ce privește costurile: nu este același lucru să deschizi un local cu specific chinezesc, mexican, japonez sau să vinzi covrigi ori mici și pește prăjit pe grill. Ca idee, cu cât sunt importate multe ingrediente și este nevoie de un personal mai specializat, cresc evident și costurile.

Setează costurile cu afacerea fast food cât mai detaliat specific

După ce ai definit clar ce o să vinzi în domeniul fast food, este recomandabil să stabilești costurile pe care le-ar genera această idee de afaceri.

Există două tipuri de cheltuieli:

– costuri fixe;

– costuri variabile.

a) Costuri fixe

Această categorie se referă la toate cheltuielile pe care le vei face și a căror valori nu se vor schimba sau cel puțin nu vor fluctua mult pentru o lungă perioadă de timp. Un exemplu în acest sens ar fi chiria localului și salariile angajaților din restaurant. În acest fel vei ști câți bani corespund acelor cheltuieli și cât de mult poți acoperi aceste cheltuieli.

De exemplu, dacă ai o afacere cu clătite cu diferite umpluturi, ar trebui să iei în considerare faptul că, în general, un loc care este situat într-un loc central va avea o chirie cam scumpă, dar crește și probabilitatea de profit.

b) Costurile variabile

În opoziție cu cheltuielile fixe, acesta se referă la costurile care depind de profitul sau pierderea din afacerea fast food, deoarece acestea variază în funcție de ceea ce a fost realizat într-o zi, săptămână sau lună.

Acest lucru ar trebui luat în considerare pentru a vedea care sunt investițiile prioritare și necesare, adică cele care nu pot fi ratate, deoarece fără ele nu ar exista niciun produs fast food care să fie oferit clienților.

În cazul în care ai probleme cu costurile de investiții și marja de profit nu te convinge, ia în considerare următoarele sfaturi:

Găsește un alt spațiu comercial

Una dintre cheltuielile fixe care sfârșesc prin a ucide proiectul HoReCa pentru antreprenorii care nu știu cum să înceapă o afacere alimentară este chiria, care este de obicei cam mare. Ia în considerare faptul că într-o afacere unitatea nu este totul, ci locația, adică trebuie să existe un aflux și o concurență mică sau deloc. Sunt încă multe locuri ofertante. Caută spațiul potrivit pentru business-ul tău, pentru că îl vei găsi până la urmă.

Schimbă conceptul dacă nu merge. Fii flexibil!

Un alt sfat pe care l-ai putea lua în considerare este să ai curaj să schimbi tipul de afacere. De exemplu, dacă dorești să deschizi o terasă cu produse alimentare, dar nu îți poți permite localul, atunci ia în considerare începerea unei afaceri cu o rulotă, care este mai ieftină.

Răbdarea este esențială

Deși e normal să vrei să câștigi foarte mult încă de la început, atunci când începi o afacere alimentară, este foarte obișnuit să se piardă înainte de generarea de profit.

Pentru a împiedica afacerea ta. să aibă un colaps financiar, redu puțin prețurile, utilizează toate canalele de promovare locale care se pliază la ceea ce vinzi tu.

Amintește-ți că afacerea cu produse alimentare de tip fast food este foarte competitivă, deci ar trebui să îți atragi clienții cu prețuri și conceptul, nu să-i alungi.

Iar echipamentele HoReCa sunt esențiale pentru o productivitate sporită.

Găsești tot ceea ce ai nevoie în materie de dotări fast food pe site-ul tcromania.com. Accesează site-ul acesta chiar acum!

Imagine de Free-Photos de la Pixabay



Lasă un răspuns

Site creat de