De Vazut

Agenţia Naţională Antidrog: judeţul Cluj se află în topul zonelor din România cu cei mai mulți consumatori de canabis ajunși la Urgențe

Agenţia Naţională Antidrog a făcut o listă cu judeţele din ţară în care sunt cele mai multe astfel de cazuri. Cei mai mulţi sunt diagnosticaţi cu intoxicaţie după ce au fumat prea multă iarbă, dar alţii au ajuns cu simptome mai grave după ce au combinat canabisul cu alte substanţe interzise sau alcool şi medicamente, scrie Digi24.ro.

De obicei, tinerii consumatori urmăresc relaxarea în urma consumării acestui drog şi recunosc că fumează inclusiv la muncă.

Unul din 10 tineri din România a încercat cel puțin o dată să consume marijuana. Datele oficiale arată că vârsta de la care începe să fie consumat acest drog scade de la un an la altul. Așa se face că sunt unii elevii care încep să fumeze chiar dacă nu au terminat încă clasa a 8-a.

Medicii spun că uneori consumatorii de droguri se feresc să ajungă la spital, din cauză că ar putea fi traşi la răspundere.

Consumul de stupefiante nu este incriminat în România, ci doar deţinerea în vederea consumului.

Ultimul raport al Agenţiei Naţionale Antidrog arată că 543 de oameni au cerut ajutor medical de urgenţă după ce au consumat canabis. În judeţul Cluj, de exemplu, au fost înregistrate peste 25 de astfel de cazuri.

Pe de altă parte, există numeroase studii care arată că iarba (legalizată în câteva state din SUA) ar fi benefică în cazul anumitor boli şi nu este nocivă pentru sănătate dacă este consumată moderat.

O companie din SUA va cultiva cannabis în TransilvaniaLasă un răspuns

Site creat de