Sport, Important

Ana Bogdan este prima româncă învingătoare la Transylvania Open

Ana Bogdan este prima româncă învingătoare la Transylvania Open

Ana Bogdan este prima româncă învingătoare pe tabloul Transylvania Open.

Ea a câștigat meciul cu sârboaica Ivana Jorovic (7-6, 6-4), după o revenire spectaculoasă.

A fost primul meci jucat de Ana de la US Open încoace, după o pauză luată din cauza accidentărilor, iar în turul al doilea o așteaptă un potențial meci cu Emma Răducanu.

Ana Bogdan: „Nu aveam așteptări înainte de acest turneu, m-am antrenat doar cu o săptămână înainte de acest turneu. Am făcut tot ce mi-a stat în putință ca să nu mai am dureri și să pot să joc. Și sunt foarte bucuroasă să fiu aici! Efectiv am luat-o punct cu punct.

Pentru mine ar fi o onoare să joc cu Emma. Este o campioană tânără, frumoasă, deșteaptă și foarte simpatică. Cred că am învățat de la ea când am urmărit meciurile ei la US Open pentru că avea o anumită energie. Și energia aia inocentă, o energie de copil, n-am mai întâlnit-o la alte jucătoare. Toate suntem concentrate, focusate să ne luptăm pe teren. Ea o făcea în alt mod, cu zâmbetul pe buze. Și acest lucru l-am admirat și mi-aș dori să fim cât mai multe așa, cu zâmbetul pe buze în timpul meciurilor.

Dar indiferent de cine va fi în fața mea, cred că va trebui să abordez meciul așa cum am făcut-o și astăzi: să fiu relaxată, să lovesc mingea cu încredere, să zâmbesc și să fiu foarte pozitivă în orice moment. Asta îmi doresc„.

Prima zi a meciurilor de pe tabloul principal a fost și prima zi fără public la Transylvania Open.

Ana Bogdan: „Este extrem de trist. Publicul face totul! Ei aduc viață tenisului. Fără public, e ciudat să joci. Nu simți că trăiești la aceeași intensitate și cumva nu ai cum să împarți bucuria acelor puncte pe care le câștigi. Dar sper că fanii sunt în continuare alături de noi și la anul să avem o ediție minunată și cu public numeros”.

Tot astăzi, Simona Halep, favorita numărul 1 a turneului, a avut primele două antrenamente.

Ea va debuta la Transylvania Open într-un meci cu Gabriela Ruse, prima întâlnire a celor două pe teren.

Simona Halep: „Suprafața de joc este diferită față de cea de la Moscova. Este pe lemn direct, dar este o sală superbă. Mereu mi-a plăcut să joc aici și condițiile sunt foarte, foarte bune. Sper să mă simt din ce în ce mai bine și să fiu gata pentru primul meci.

Gabriela Ruse este o jucătoare foarte bună, solidă, puternică, și anul acesta a confirmat că joacă bine, câștigând atâtea meciuri și urcând în top 100. O să fie un meci bun. Sper să joc un tenis bun, să mă simt bine fizic, să fiu aptă 100% să dau tot ce am mai bun. Îmi doresc tare mult să facem un meci frumos.”

Marți, 26 octombrie, va avea loc primul meci al Emmei Răducanu care o va întâlni pe teren pe Polona Hercog.

Andrea Petkovic, câștigătoarea trofeului Winners Open, va debuta și ea în cadrul turneului în ultimul meci al zilei, cu Varvara Gracheva.

Un alt highlight al zilei este duelul românesc Irina Begu – Irina Bara.

Articol şi foto: Alex MureşanLasă un răspuns

Site creat de