Uncategorized

Andrei Rosu despre maratonul de la Polul Nord: Temperaturi de -40 de grade, halucinatii si dormit 2 ore pe noapte

Andrei Rosu

Bistriteanul Tibi Useriu a castigat cea mai dificila competitie a lumii, care s-a desfasurat la Polul Nord. Podiumul a fost completat de alti doi romani: Andrei Rosu si Vlad Tanase.

Din 200 de sportivi, cati au fost inregistrati in istoria Ultra-maratonului, doar 19 au castigat pana acum.

6633 Ultra este o cursa de 560 de kilometri pe care atletii să o termine în maxim 8 zile (191 de ore). Temperatura medie e cuprinsa intre -30 si -40 de grade celsius. 

Vlad Rosu, unul dintre romanii care au terminat cursa pe podium, a relatat pe Facebook cum a trait competitia:

Am terminat ieri cu bine – toti 3!! – cea mai grea cursa pe care o putea concepe cineva de pe acesta planeta. Ne asteptam sa fie grea, dar nu o lupta pentru supravietuire.

Pana cand revenim cu povestea cursei, sa va spun rapid ca refacere decurge bine pentru toti 3 (avem degetaturi la degete si pe fata, dar nu grave), ca vremea proasta (am avut intre -23 si -40 de grade in fiecare zi, cu vant de pana la 70 km/h si o umiditate careia nu ii rezista niciun material) a inchis traficul in urma noastra, iar acum suntem blocati in Inuvik si ca nu stim cand putem pleca, ca am dat fiecare minim 500% din cat puteam, ca media dormitului a fost in jur de 2 ore pe noapte, ca – in premiera – castigatorul nu este din UK (ci Tibi al nostru :)), ca eu si Vlad Tanase am inchis podiumul (locul 3) si ca, o noua premiera la aceasta competitie, eu si Vlad suntem primul tandem care termina cursa.

Si inca ceva: nu ne-am recunoscut intre noi cand ne-am dat jos cagulele: barba mea a albit pe jumatate, iar chipurile noastre erau umflate ca dupa un meci de box. Au existat zeci de momente in care am fi putut abandona, am avut ore intregi cu halucinatii, dar am strans din dinti si am plans pana ne-au inghetat lacrimile. Am trait o stare permanenta de frig, care ne-a trecut de indata ce am vazut tricolorul tarisoarei noastre dragi dincolo de linia de sosire. Va imabratisam cu drag!!!” a scris pe Facebook romanul Andrei Rosu.1 Comment

  1. Admiratie ,felicitari ,respect ,sunteti un exemplu ca imposibilul poate fi posibil daca gasesti solutii si daca vrei sa le gasesti .Mi-am ridicat nivelul gandirii spre reusite cand am citit ce ati scris .Va admit cu respect.

Lasă un răspuns

Site creat de