Din Oras

Animalele în pericol din judeţul Cluj vor beneficia de servicii de adăpostire

STUDIU | Cercetatorii au decis: Cainii ne iubesc mai mult decat pisicile

Într-o inițiativă de protejare a animalelor aflate în pericol în județul Cluj, Consiliul Județean a lansat un anunț de achiziție pentru servicii de adăpostire. Acesta vine ca răspuns la un ordin de plasare în adăpost emis pentru animalele în cauză.

Contractul propus va include o gamă largă de servicii publice, de la capturarea, ridicarea și preluarea animalelor, până la asistență veterinară de urgență, care include și intervenții chirurgicale.

De asemenea, serviciile vor cuprinde transportul, cazarea, hrănirea, deparazitarea, vaccinarea și controlul bolilor animalelor.

Pentru a asigura cele mai bune condiții pentru animale, se solicită respectarea unor standarde de calitate. Acestea includ personal calificat și instruit, condiții adecvate de transport și cazare, spații construite din materiale care pot fi curățate și dezinfectate ușor, precum și facilități pentru cazare și hrănire adaptate speciei. De asemenea, se cere existența unei încăperi în care medicul veterinar să poată efectua tratamente specifice.

Valoarea estimată a contractului, fără TVA, este de 162.000 de lei. Fondurile necesare vor fi asigurate din bugetul Consiliului Județean. Ofertele pot fi depuse până la data de 26 iunie 2023.

Este important de menționat că această inițiativă face parte dintr-un efort mai larg al Consiliului Județean de a proteja animalele aflate în pericol în județul Cluj. În acest sens, Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Cluj, sub egida forului administrativ județean, a demarat la sfârșitul anului 2022 o campanie de informare și conștientizare cu privire la obligativitatea sterilizării câinilor și beneficiile acestei proceduri.Site creat de