Important, Social & Cultura

8 Martie la Cluj-Napoca: Apel la Grevă Generală Feministă

Apel la Greva Generală Feministă

Comunitatea Vegană Queer și Meduza Kolektiv își unesc forțele pe 8 Martie pentru a organiza o grevă feministă de amploare, sub sloganul „Pentru unitatea luptelor noastre împotriva capitalismului, de la râu și până la mare!”.

Această mișcare are loc în contextul marcării Zilei Internaționale a Femeii și își propune să aducă în atenție drepturile femeilor și să combată diversele forme de injustiție și opresiune cu care se confruntă acestea în societate.

Manifestanții sunt invitați să se alăture acestui eveniment în Piața Unirii, Cluj, la ora 17:00, pentru a sublinia importanța acțiunii colective și a organizării politice în lupta pentru egalitate și justiție socială.

Prin acest gest de solidaritate, organizatorii doresc să evidențieze legătura strânsă dintre lupta pentru drepturile femeilor și cea împotriva sistemelor de opresiune precum capitalismul.

Evenimentul își propune să aducă un omagiu luptelor istorice ale femeilor din întreaga lume și să reamintească de contribuția acestora la progresul social.

8 Martie la Cluj-Napoca: Apel la Greva Generală Feministă

Prin participarea la această grevă, manifestanții își exprimă solidaritatea cu toate femeile care sunt marginalizate, desconsiderate sau a căror muncă este invizibilizată. Organizatorii pun un accent deosebit pe recunoașterea luptelor lucrătoarelor sexuale, migranților, persoanelor de culoare, cis, queer și, în mod special, trans, care sunt adesea victime ale violenței și discriminării.

Acest apel la grevă generală feministă reprezintă nu doar un gest de protest, ci și o invitație la reflecție și acțiune colectivă pentru a construi o societate mai justă și egalitară. Comunitatea Vegană Queer și Meduza Kolektiv își exprimă speranța că acest eveniment va fi un pas important în lupta pentru drepturile femeilor și împotriva tuturor formelor de opresiune.
Lasă un răspuns

Site creat de