Studentie

Ateliere de restaurare la Castelul Banffy. Zeci de voluntari din străinătate vor veni la Bonţida

castelul banffy

În data de 30 iulie va începe programul educaţional al Fundaţiei Transylvania Trust, destinat studenților arhitecți, ingineri constructori, peisagiști, arheologi, istorici de artă, muncitorilor din industria construcțiilor, precum și altora interesați.

Până acum programul a avut aproximativ 2000 de participanți din 26 de ţări (printre care România, Ungaria, Albania, Australia, Belgia, Brazilia, Franţa, Polonia, Slovenia, Suedia, Letonia, Rusia, Marea Britanie, SUA, etc.).

Scopul programului organizat în incinta Castelului Bánffy din Bonţida este revigorarea și instruirea  meseriilor tradiționale din domeniul construcțiilor în context intercultural.

Durata taberei este de două săptămâni, timp în care participanții vor cunoaște principiile și metodologiile reabilitării patrimoniului construit prin prelegeri ținute de profesori universitari și specialiști din țară și din Marea Britanie. Iar în cadrul atelierelor practice de zidărie şi tâmplărie vor lucra cu meșteri restauratori din țară: reconstruiesc bolți, consolidează structuri istorice, învață tehnici de pictură murală, respectiv restaurează mobilier vechi.

Programul conține şi o excursie de studiu la Salina Turda şi la Biserica Reformată din Sic – recent restaurată, în cadrul căreia se vor vizita mai multe monumente de valoare din Transilvania, dintre care unele sunt în curs de restaurare, participanții având ocazia să studieze și alte lucrări de reabilitare.

 Lasă un răspuns

Site creat de