Studentie

Au început înscrierile in Programul de Internship la Camera Deputaţilor

internship palatul parlamentului camera deputatilor

Camera Deputatilor a lansat, miercuri, a patra editie a programului de stagiu de practica pentru studenti si absolventi de studii superioare care doresc o cariera in administratia publica centrala, internshipul urmand sa dureze aproape doua luni si jumatate.

Forul anunta ca tinerii interesati se pot inscrie pana la data de 30 septembrie pe pagina oficiala, internship.cdep.ro, pentru a urma unul dintre stagiile puse la dispozitie.

Programul de internship organizat de Camera Deputatilor se adreseaza atat studentilor, cat si tinerilor absolventi de studii superioare care isi doresc sa urmeze o cariera in administratia publica centrala.

Obiectivele principale ale programului sunt dezvoltarea in randul tinerilor a unei culturi civice solide cu privire la activitatea si procedurile parlamentare, precum si cresterea nivelului de transparenta institutionala„, informeaza Camera Deputatilor.

Proiectul le va oferi tinerilor selectati oportunitatea de a-si folosi cunostintele teoretice in practica de zi cu zi a directiilor din Camera Deputatilor, in urmatoarele domenii:

  • politica externa
  • tehnica legislativa
  • politici comparate
  • institutii europene
  • juridic
  • informatica
  • administrativ
  • comunicare institutionala

Cei care doresc sa se inscrie in program trebuie sa completeze pana pe 30 septembrie un formular online, iar apoi, in perioada 6-12 octombrie, candidatii selectati vor parcurge un test care va contine intrebari de cultura parlamentara si constitutionala, dar si exercitii de testare a logicii, urmand sa sustina ulterior si un interviu.

Rezultatele concursului vor fi anuntate pe 13 octombrie, urmand ca stagiul de practica sa se desfasoare in perioada 17 octombrie-9 decembrie.

Fata de editiile precedente, tinerii se vor putea implica in mod direct in dezvoltarea proiectului, pe sectiunile foto, blogging si IT, daca vor aplica pentru unul din stagiile oferite de Cancelaria Presedintelui Camerei Deputatilor – in subordinea careia se afla coordonarea programului de Internship.

Stagiile de practica la Camera Deputatilor au fost introduse de fostul presedinte al forului, Valeriu Zgonea.Lasă un răspuns

Site creat de