Timp liber

AWAKE – primul festival boutique din România își deschide porțile | Morcheeba, Milky Chance, Wilkinson, The Subways, printre invitaţii speciali

AWAKE 2018 își deschide porțile celei de-a doua ediții

AWAKE, primul festival boutique din România își deschide porțile vineri, 17 august, pe Domeniul Teleki din Gornești, Mureș.

Trei zile de distracție și inspirație îi așteaptă pe participanți, care devin parte integranta a conceptului celei de-a doua ediții, transformându-se în New Funky Royals. Tema festivalului, regalitatea remixată și reinterpretată se va regăsi în decoruri și activități, iar cele mai interesante costumații de inspirație regală vor fi premiate.

Trupe internaționale si locale vor urca pe scena principală AWAKE, The Cube Main Stage: Morcheeba, Milky Chance, Wilkinson, The Subways, Fink, Subcarpați, Ivan & The Parazol, Mihail, Fran Palermo și mulți alții. În plus, trupa Vița de Vie va susține primul concert simfonic „În Corzi” alături de Filarmonica de Stat Tîrgu Mureș. Repetițiile pentru acest concert au loc chiar pe parcursul acestor zile. Pe scena Telekom Electronic Beats, curatoriată de All you can dance / FORM Space, vor mixa James Zabiela, Eelke Kleijn, Culoe de Song, alături de DJ locali. Curtea castelului Teleki se transformă în Castle Lounge by J’ai Bistrot, ce îi va avea ca invitați pe Nopame, Omelette, Corvin & Buniku, alături de un trio supriză: DJ Acid Mouse Sin (numele de scenă al lui Andi Moisescu), Fozzie și Teddy Dumitrescu, care își vor relua vechea meserie de DJ special pentru AWAKE, într-un set dedicat anilor ’90. Una dintre preferatele publicului de anul trecut, scena The Wire by Office Clubul Presei, îi aduce în acest an pe Funkorporation, Acoustic Bastards si Suburbia 11. Programul complet al scenelor festivalului poate fi gasit pe www.awakefestival.ro.

Platforma Feed Your Mind revine cu discuții pe teme inspiraționale, de la tehnologie, neo-nutriție până la civism si antreprenoriat. Paneluri cu speakeri din diferite zone de activitate, workshop-uri de dezvoltare personală, proiecții de filme și sesiuni de Open Mic, toate aduc și în acest an doza de inspirație. Se continuă de asemenea sesiunile „Coffee with the organizers”, unde publicul poate interacționa direct cu organizatorii festivalului, oferind sugestii și observații în timp real.

Cum a fost la prima ediţie AWAKE Festival (VIDEO/FOTO)

În cadrul Designers’ Bazaar va fi disponibilă o linie de accesorii regale realizate în colaborare cu brandul românesc Murmur, special pentru #newfunkyroyals. Sâmbătă are loc un Royal workshop, la care participanții își vor putea personaliza propriile accesorii. Alături de tricoul oficial, AWAKE a lansat și prima linie de borsete de festival, realizate de tânărul designer Maria Ștefănescu.

Caravana Filmelor TIFF revine la Cinema Under The Bridge cu o selecție a celor mai bune scurtmetraje românești de la TIFF, precum și lungmetraje multi-premiate, ce vor fi proiectate în fiecare seară în aer liber, în spațiul amenajat sub podul de piatră din parcul Teleki. Printre filmele ce vor rula: România Neîmblânzită (r. Tom Barton Humphreys) – documentarul ce prezintă frumusețea sălbatică a României într-o manieră complexă și autentică, Soldații. Poveste din Ferentari – debutul în lungmetraj al regizoarei și actriței de origine sârbă Ivana Mladenovic, o producție premiată la San Sebastian cu Mențiunea Specială a Juriului Premios Sebastiane și O femeie fantastică / Una mujer fantástica (r. Sebastián Lelio), câștigătorul Premiului Oscar pentru cel mai bun lungmetraj străin în 2018. Filmele nu sunt complete fără teatru, iar AWAKE propune anul acesta două piese independente, MaRó și Bădăranii, sâmbătă și duminică.

Pentru celebrarea bibliotecii Telekiana din Tîrgu Mureș, fondată de Samuel Teleki, AWAKE împreună cu Editura Litera recreează biblioteca în aer liber Forest Library. Anul acesta, cititorii au la dispoziție peste 400 de volume, printre care se vor regăsi: seria autobiografică „Lupta mea” de Karl Ove Knausgard, „Iubindu-l pe Pablo, Urându-l pe Escobar” de Virginia Vallejo, „Ordinea de zi” de Eric Vuillard. Accesând valetul virtual al festivalului prin messengerul AWAKE, părinții le vor putea citi celor mici „Portalul din Bibliotecă” povestea inspirată din istoria Castelului Teleki, scrisă de Ana Maria Ciobanu.

După ce la prima ediție șanțul de apărare al castelului s-a transformat într-un parc de aventură cu pereți de cățărat, tiroliană și tir cu arcul, anul acesta, în parcul englezesc se întorc sporturile regale. În zona Royal Playground participanții vor putea participa la demonstrații și concura în sporturi apreciate de capetele încoronate: oină, cricket, croquet, badminton sau pétanque.

Oaza de liniște preferată, Serenity Meadow, aduce și în acest an cursuri dintre cele mai variate de TRX, Body Art, Bungee Fitness și yoga. Diminețile vor fi astfel mult mai relaxante fizic și mental. Playground-ul AWAKE va veni în completarea celui regal, cu următoarele activități: tir cu arcul, tiroliană, plasă de escaladă și pod indian.

Zilele festivalului vor fi mult mai gustoase în Food & Drinks Court, unde organizatorii au selectat cele mai interesante preparate din bucătăria locală și internațională, precum și băuturi pentru toate preferințele.

În plus, cele 10 lucrări câștigătoare ARTDOOR vor putea fi admirate în cadrul expoziției în aer liber. Concursul a fost realizat de Asociația Culturaft, cu sprijinul Consiliului Județean Mureș și în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România, filiala Mureș.

AWAKE se desfășoară în perioada 17 – 19 august 2018, pe Domeniul Teleki din Gornești. Festivalul face parte din Anul European al Patrimoniului Cultural 2018 și din inițiativa internațională Take a Stand.

Abonamentele sunt disponibile pe tickets.awakefestival.ro, eventim.ro, iaBilet.ro și blt.ro la prețul de 199 lei, respectiv 225 lei cu camping inclus. Biletele de o zi sunt disponibile la prețul de 99 lei, iar cei care doresc sa campeze pot achiziționa suplimentele de camping, în valoare de 35 de lei. La intrare abonamentele vor avea prețul de 225 de lei, iar biletele de o zi vor costa 120 de lei.

Photo: Bereczky SándorLasă un răspuns

Site creat de