Studentie, Important

BattleLab Robotica – concurs internațional de Sumo Robotic la Cluj

BattleLab Robotica - concurs internațional de Sumo Robotic la Cluj

Fenomenul BattleLab Robotica, aflat la a X-a ediție, este rezultatul colaborării dintre Facultatea de Inginerie Electrică din cadrul Universității Tehnice și BEST Cluj-Napoca, care şi-au unit forțele pentru a crea un eveniment unic în Cluj-Napoca, un concurs internaţional de sumo robotic.

Descrisă de participanți ca fiind o sărbătoare a creației, a dăruirii şi a pasiunii, competiția devenită o tradiție în estul Europei va avea loc în data de 21 mai 2022, începând cu ora 10:00, în amfiteatrul P03 din incinta Universității Tehnice, strada Barițiu, nr. 26.

Tema competiției o reprezintă construcția de sumo-roboți autonomi, capabili să identifice și să elimine de pe suprafața de joc robotul advers.

Acest concept a apărut la sfârșitul anilor ‘80 în Japonia, ca o încercare de a combina tradiția cu tehnologia. Fenomenul este în continuă creștere, evoluând de la roboțeii îmbrăcați în lemn şi plastic la adevărate demonstrații ale tehnologiilor de ultimă generație.

Ideile inovative, determinarea și ingeniozitatea sunt caracteristici ale studenților de la universitățile cu profil tehnic din România și din lume, care se vor prezenta în arenă cu propriul robot autonom construit de la zero, cu scopul de a domina ringul.

În cadrul competiției vor participa peste 25 de echipe care au investit atât timp, cât și bani, pentru construirea celor mai puternici roboți.

Pentru că publicul este sufletul competiției, fă și tu parte din povestea BattleLab Robotica 2022!Intrarea este gratuităLasă un răspuns

Site creat de