Timp liber, Important

Bere din Stuttgart, cârnaţi de jumătate de metru şi concursuri cu premii consistente la festivalul Herbstfest din Cluj-Napoca

festivalul Herbstfest din Cluj-Napoca

Ediţia a şasea a Festivalului de Toamnă al Economiei Germane – Herbstfest 2017 care se va desfăşura în acest weekend în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, aduce în plus o serie de concursuri extrem de atractive pentru public, cu multe premii oferite pe loc sau la finalul festivalului în urma unor tombole.

O dată cu acest festival se serbează şi “Zilele Clujului German”, iar evenimentele se extind încă în două locaţii: Aula Magna a UBB, unde vor avea loc dezbaterile tematice şi librăria Humanitas unde Cătălin Dorian Florescu, laureatul cărţii anului 2011 în Elveţia, va ţine două lecturi publice pe 1 octombrie. Organizatorii şi partenerii Herbsfest au oferit mai multe informatii în cadrul conferinţei de presă ce a avut loc astăzi, la sediul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca.

Suntem deja la a şasea ediţie a acestui festival, ce va fi mult mai variat, pentru că deşi s-a pornit iniţial de la un corp de distracţie al membrilor clubului german ce au ieşit în Piaţă Unirii, nu urmărim să facem un Oktoberfest că în Germania sau Braşov, ci vrem să acoperim o arie mai largă, să intrăm şi în zona academică. Astfel, se adaugă dezbateri tematice: vineri va fi pe politic, sâmbătă vom discuta despre sistemul de învăţământ românesc, iar duminică vor fi evenimente multiculturale, printre care şi o lansare de carte”, a declarant Florin Sabou, vicepreşedinte al Clubului Oamenilor de Afaceri de Limba Germană din Transilvania de Nord, organizatorul festivalului.

herbstfest 2017

Susţinătorul oficial al acestui festival este Primăria municipală, care pe lângă sprijinul financiar oferit, vine în ajutor şi cu elemente ce ţin de logistică şi infrastructură.

Herbsfest a devenit un brand al Clujului, un eveniment de referinţă aşteptat de clujenii de toate vârstele, iar organizatorii au tot sprijinul nostru”, a adăugat Călin Forna, directorul direcţiei evenimentelor publice.

Ulterior, cuvântul a fost preluat de către Daniel Metz, managerul NTT DATA România, care este partener oficial Herbsfest, şi totodată susţinător al clubului german din Transilvania:“Noi sprijinim această organizaţie fiindcă ne dorim ca în Cluj-Napoca să aibă loc evenimente substanţiale, să contribuim la dialogul dintre cultură, economie, factori politici şi administrativi.

În ceea ce priveşte noutăţile pe care le aduce această ediţie a festivalului, am aflat de la co-organizatorul Attila Kulcsar, managerul Avalon Events, că va fi mâncare germană adevărată, “aproximativ 3 km de cârnaţi, covrigi, turtă dulce, şi 40 de hectolitri de bere adusă chiar din oraşul Stuttgart, servită de fete în costume tradiţionale care vor încerca să ducă acele halbe de 1 litru. În plus, faţă de prima ediţie, anul acesta vom avea un spaţiu de 1.100 mp destinat numai pentru partea de distracţie.

De asemenea, pe toată durata festivalului vor fi trei concursuri cu premii: unul de cultură generală, unde participanţii pot câştiga până la 2.000 lei, altul foto pentru cei mai ‘like-uiţi’ festivalierii, marca NTT DATA, altul pe baza de tombolă unde marele premiu este un sejur pe litoralul românesc, acesta fiind oferit de Eximtur.


Articol realizat de Mihaela Handria

Dacian Cioloș, Moise Guran, Emil Hurezeanu vin la Cluj în cadrul Festivalului de Toamnă al Economiei Germane – HerbstfestLasă un răspuns

Site creat de