Studentie

Brigitte Mazohl, vicepreședinta Academiei Austriece de Științe, în vizită la UBB

brigitte mazohl ubb cluj

În cadrul Zilelor Academice Clujene, doamna Prof. univ. dr. Brigitte Mazohl de la Universitatea din Innsbruck, Vicepreședinta Academiei Austriece de Științe,  va susține  o comunicare  cu titlul Congresul de la Viena din anul 1815. Evenimentul va avea loc luni, 23 mai, de la ora 15 la Centrul de Studii Transilvane al Academiei Române, str. Mihail Kogălniceanu 12-14, în Sala de Conferințe, etajul 1.

Doamna Mazohl va avea o întâlnire cu domnul Rector Ioan-Aurel Pop, membru al Academiei Române pentru identificare unor noi posibilități de cooperare între Academiile din România și Austria, între Universitatea Babeș-Bolyai și Universitatea din Innsbruck.

Doamna profesor Mazohl este una dintre personalitățile marcante ale istoriografiei contemporane cu studii și cărți dedicate istoriei Austriei și Europei în secolul al 19-lea (ultima: Zeitenwende 1806. Das Heilige Römische Reich und die Geburt des modernen Europa, Wien/Köln/Weimar 2005), editoare a Innsbrucker historische Schriften, din 2013)Lasă un răspuns

Site creat de