Social & Cultura, Important

Campania caritabilă „Incalță un copil de Paști”

Campania caritabilă „Incalță un copil de Paști”

Iti propun un exercițiu de imaginație.

Te mai naști odată, ești copil, locuiești la sat și stai în spatele porții privind la copiii care merg spre școală gălăgioși. Ar trebui să fii și tu cu ei, însă papucii tăi s-au rupt. Tata i-a lipit dar nu a ținut, mama i-a cusut dar colegii au observat asta și au râs de tine.

Așa sunt copiii, ei râd din orice. Ai plâns de rușine și nu mai vrei să mergi la școală. Pe lângă tine trece un bărbat care îți spune să încalți papucii pe care îi ai sau dacă nu să mergi desculț, dacă vrei să faci școală, te duci oricum. Te uiți la el nedumerit, nu înțelegi nimic, îți spui în gând „Ciudat gândesc adulții „. Trece apoi un altul care te întreabă unde îți sunt părinții și de ce nu merg la muncă să îți cumpere papuci. Ii spui timid că mama e bolnavă și tata muncește, dar sunteți 8 copii și banii nu ajung.

El completează „Nu trebuia să facă atâția copii mama ta” și merge mai departe. Al treilea te mângâie pe obraz, îți șterge lacrima și îți spune să-l aștepți. Se întoarce cu o pereche de papuci, cumpărați de la magazinul din sat și zice așa „Incalță-te copile și du-te la școală, învață și fă-te om mare și bun„.

Așa ești tu acum, un om mare și bun! Copilul acela imaginar există, și nu e unul, sunt foarte mulți, 50% dintre copiii din România trăiesc în sărăcie.

Te aștept la „Căsuța din poveste” cu o pereche de încălțăminte, mărimi cuprinse între 30 și 41, pentru fete și băieți.

Dacă vrei să trimiți colet adresa este Fundația Someș, strada Valea Codorului 108, localitate Dej, județ Cluj, telefon 0736281810.

Pentru cei care vor să trimită bani pentru a cumpăra încălțăminte, contul este Fundația Someș CUI 27790157, IBAN RO84CECECJ0330RON0735634, Banca CEC BANK Agenția Dej.

Magdalena Rus, inițiator Campanie „Incalță un copil de Paști”


Campania „Încalţa un copil de Paști” a fost derulată şi în anii trecuţi, iar datorită donatorilor mii de copii din familii defavorizate au primit încălţăminte nouă.

CLUJ | Campanie caritabilă: „Încalţă și tu un copil, de Paști”

Campanie caritabilă: „Încalţă și tu, un copil, de Paști”Lasă un răspuns

Site creat de