Social & Cultura

Campanie caritabilă: „Încalţă și tu, un copil, de Paști”

Mobilizare exemplară în cadrul campaniei „Încalță și tu un copil de Paști”. Peste 2.000 de perechi de încălţăminte au fost donate (FOTO)


Iti propun un exercițiu de imaginație.

Te mai naști odată, ești copil, locuiești la sat și stai în spatele porții privind la copiii care merg spre școală gălăgioși. Ar trebui să fii și tu cu ei, însă papucii tăi s-au rupt. Tata i-a lipit dar nu a ținut, mama  i-a cusut dar colegii au observat asta și au râs de tine.

Așa sunt copiii, ei râd din orice. Ai plâns de rușine și nu mai vrei să mergi la școală.  Pe lângă tine trece un bărbat care îți spune să încalți papucii pe care îi ai sau dacă nu să mergi desculț, dacă vrei să faci școală, te duci oricum. Te uiți la el nedumerit, nu înțelegi nimic, îți spui în gând „Ciudat gândesc adulții „. Trece apoi un altul care te întreabă unde îți sunt părinții și de ce nu merg la muncă să îți cumpere papuci. Ii spui timid că mama e bolnavă și tata muncește, dar sunteți 8 copii și banii nu ajung.

El completează „Nu trebuia să facă atâția copii mama ta” și merge mai departe. Al treilea te mângâie pe obraz, îți șterge lacrima și îți spune să-l aștepți. Se întoarce cu o pereche de papuci, cumpărați de la magazinul din sat și zice așa „Incalță-te copile și du-te la școală, învață și fă-te om mare și bun„.

Așa ești tu acum, un om mare și bun!  Copilul acela imaginar există, și nu e unul, sunt foarte mulți, 50% dintre copiii din România trăiesc în sărăcie.

Te aștept la Radio Fir cu o pereche de incălțăminte, mărimi cuprinse între 30 și 41, pentru fete și băieți. Dacă vrei să trimiți colet adresa este Radio Fir, strada Aurel Vlaicu nr.5, localitate Dej, județ Cluj, telefon 0748.148.447.

Pentru cei care vor să trimită bani pentru a cumpăra încălțăminte, contul este Fundația Someș CUI 27790157, IBAN RO84CECECJ0330RON0735634, Banca CEC BANK Agenția Dej.

Magdalena Rus, inițiator Campanie „Incalță un copil de Paști”

Proiect derulat în parteneriat, Radio Fir- Fundația Someș

În Cluj-Napoca există un centru de colectare la Liceul Spiru Haret (Strada Alexandru Vaida Voevod 55A).

Mai multe detalii găsiţi pe pagina de Facebook a campaniei pe care o gasiti aici.18 Comments

  1. Nu exista un centru de colectare la Cluj – Napoca?Eu as avea mai multe lucruri de donat si prin colet postal ar fi mai complicat din cauza volumului. Multumesc!

  2. Va recomand deschiderea unui cont de PayPall. Pentru cei mai multi din noi e mult mai usor si mai rapid sa facem un gest prin cateva clickuri (cu paypall) decat sa introducem coduri interminabile de banca

  3. Dacă dumneavoastră doriți să vă implicați și sa deschideți un centru noi va mulțumim. Deocamdată cei din București care au vrut sa contribuie, trimit colete.

  4. Doar pentru varste asa mari? Eu am hainute de copil mic, 4-5 ani si nu am intalnit cui sa i le dau, sa le si imbrace. Dar, sunt din Campina, Ph

Lasă un răspuns

Site creat de