Social & Cultura, Important

Mobilizare exemplară în cadrul campaniei „Încalță și tu un copil de Paști”. Peste 2.000 de perechi de încălţăminte au fost donate (FOTO)

17553752 1381867115190598 3003399949630818053 n

Azi am primit o pereche de papuci. Sunt noi. Nu am avut niciodată papuci noi. Dar acum sunt Paștile. Si de Paști lumea se înnoiește. Am plâns. De data asta de bucurie, că de supărare plâng în fiecare zi.

De ce plâng? Poate de dorul mamei, că s-a dus în lume, sau poate pentru că tata bea prea mult și mă bate uneori. Poate plâng de foame, dar am mâncat astăzi. Am văzut oameni care se îmbrățișează, părinți care își sărută copiii. Oare cum o fi? Plăcut și liniștitor cred. Mă uit la papuci și plâng. Dacă cineva s-a gândit să îmi trimită și mie încălțări înseamnă că mă iubește. Dar cum să mă iubească, doar nu mă cunoaște?  Incălțat cu papucii ăștia mă simt mai puternic. Or fi fermecați? Am să cuceresc lumea cu ei. O să pornesc în căutarea fericirii, pentru că Dumnezeu a creat oamenii pentru a fi fericiți și doar atunci cand sunt, pot spune că nu trăiesc degeaba.

Toată lume îi îndeamnă pe copii să învețe. Spun că educația este singura lor șansă în viață. Ei bine nu e așa. Mai mult decât de educație, au nevoie de dragoste. Am uitat să iubim și de aceea depresiile și anxietățile bântuie printre noi. Sunt pline cabinetele psihoterapeuților de oameni educați, dar neiubiți sau care nu mai pot iubi.

Campania „Încalță și tu un copil de Paști”, desfășurată în parteneriat Radio Fir-Fundația Someș, a depășit orice așteptări.

Visam la 1000 de perechi de încălțăminte. Au fost 1000 noi, și altă mie și multe sute purtați, dar în stare bună. Nu va mai exista copil în zona Dejului care să nu fi primit o pereche de încălțări. Este nemaipomenit. Oamenii au fost impresionați de poveste, au distribuit evenimentul, au trimis din toate orașele țării colete, din Franța, Spania, Italia, Canada, Germania și continuă să sosească la Radio Fir încălțăminte. Beneficiari au fost copii de la școlile și grădinițele din Bobâlna, Panticeu, Cășeiu, Rugășești, Nireș, Cațcău, Vad, Măgoaja, Mica, Chiuiești, Recea Cristur. Ii așteptăm și pe cei de la Cuzdrioara și Unguraș, mai avem și pentru ei.

Deasemenea am primit multe haine,  jucării, care după vacanță vor ajunge la copii. Am primit și cărți și bani din care am putut cumpăra încălțăminte avand mărimi care nu au fost în cantitate suficientă.

Vă mulțumim tuturor celor care ați contribuit și vă invităm să rămaneți cu noi. Le mulțumim cadrelor didactice care s-au implicat.

Proiectul nostru „Toți copiii azi zambesc”, care are ca scop prevenirea abandonului școlar și care cu această campanie și-a atins obiectivul de a pătrunde în toate cele 11 comune arondate municipiului Dej, continuă și vom avea nevoie de voi. https://www.facebook.com/Toticopiiiazizambesc/

Rămaneți buni și darnici dragii mei, așa cum ați simțit și voi, este  un sentiment extrem de plăcut. Vă mulțumim! Hristos a Inviat!


Magdalena Rus, inițiator campanie „Încalță și tu un copil de Paști”Lasă un răspuns

Site creat de