Studentie

Campanie de ecologizare în Parcul Feroviarilor din Cluj-Napoca. Câţiva tineri au strâns zece saci cu gunoi

received 1874555815947891

În cursul săptămânii trecute s-a desfășurat în Parcul Feroviarilor din Cluj-Napoca campania de ecologizare „ Ne pasă de natură! Ne pasă de noi”. Campania de ecologizare și informare a fost anunțată și pe Facebook, însă din păcate doar 3 persoane s-au adunat efectiv în Parcul Feroviarilor.

Acest lucru nu le-a demoralizat pe studentele de la FSPAC Cluj care au inițiat acțiunea. Pe parcursul a două ore, tinerii au strâns în jur de zece saci plini cu resturi menajere și gunoaie. Înainte de a începe ecologizarea propriu-zisă, inițiatoarele au prezentat drumul deșeurilor, cum ne afectează acestea sănătatea și câteva modalități de reducere a poluării.

Ne face plăcere să avem posibilitatea de a ne uni forțele și a ne dedica munca, în primul rând, pentru a reda frumusețea parcului, făcându-l un loc plăcut și sănătos. Considerăm că poluarea se datorează neglijenței și lipsei de implicare și informare a oamenilor în ceea ce privește protejarea mediului.” a declarat pentru cluju.ro una dintre studentele FSPAC.

Campania își propune în primul rând să producă o schimbare de imagine în Parcul Feroviarilor, dar totodată dorește să transmită un mesaj în rândul cetățenilor: „dacă dorim o schimbare în mediul în care trăim, dacă ne dorim spații verzi și parcuri curate, schimbarea trebuie să vină de la noi și trebuie să fim primii care să ne manifestăm grija și interesul față de aceste aspecte. Vrem ca prin această campanie să stimulăm grija și respectul față de natură și, de ce nu, să încurajăm depozitarea deșeurilor în spațiile special destinate pentru că trebuie să recunoaștem, la nivel național avem nevoie de acest cult”.

Acțiunea face parte dintr-un proiect pentru Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, realizat în cadrul cursului de Comunicare Publică, coordonat de prof.univ.dr. Răzvan Cherecheș.

Parcul Feroviarilor, numit în trecut „Orașul copiilor”, făcea parte din lista monumentelor istorice a orașului Cluj-Napoca, azi fiind transformat într-un loc fără de viață şi fără interes public.Lasă un răspuns

Site creat de