O campanie inedită pentru prevenirea abuzului domestic a fost derulată la Cluj-Napoca de câţiva studenţi cadrul Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administriative şi ale Comunicării din Cluj-Napoca. „1 din 3 femei este victima a violenţei domestice în România. Eşti martorul unui episod de violenţa domestică? Implică-te în combaterea fenomenului – anunţă autorităţile locale sau centrele de specialitate. Pune punct violenţei domestice!” a fost statistica care a stat la baza desfăşurării campaniei.
Principalul obiectiv al campaniei „Pune punct violenţei domestice„a fost atragerea atenţiei cetăţenilor, în mod spontan, cu privire la această problemă socială. Campania a fost realizată prin reproducerea unor scene de violenţă domestică în plină stradă, pentru a observa cum reacţionează martorii şi care sunt reacţiile acestora. Un alt aspect al campaniei l-a reprezentat împărţirea materialelor de conştientizare asupra existenţei cazurilor frecvente de abuz, dar într-o manieră inedită. Studentele, care au împărţit flyere, au fost machiate strident ca şi cum ar fi fost victime ale abuzurilor, lucru care a atras atenţia clujenilor cu care au intrat în contact.
„Deşi scenele de violenţă au fost destul de dure, majoritatea oamenilor nu au intervenit. Au fost, însă, şi persoane care s-au implcat direct, crezând că este o situaţie reală. Unii dintre ei chiar au fost pe punctul de a anunţa autorităţile şi de a-l îndepărta pe agresor” au declarat iniţiatoarele proiectului, Camelia Ghiorghe, Ioana Cozmuleanu şi Brita Cristea pentru cluju.ro.
Campania „Pune punct violenţei domestice” a fost realizată în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Politice,Administriative şi ale Comunicării, ca examen pentru cursul de Comunicare publică a profesorului Răzvan Cherecheş.