Politic

Candidații la Alegerile Europarlamentare în dialog cu tinerii din Cluj

Candidații la Alegerile Europarlamentare în dialog cu tinerii din Cluj

Joi, în data de 18 aprilie, tinerii din Cluj sunt invitați să participe la o sesiune de dezbateri electorale, alături de candidații la Alegerile Europarlamentare din 26 mai.

Scopul acestui eveniment este să inițieze un dialog, față în față, între tinerii votanți și candidați, precum și să promoveze implicarea cât mai activă a tinerei generații în alegerile europene.

România este țara din Uniunea Europeană cu una dintre cele mai scăzute prezențe la vot. În 2014, doar 20% dintre tinerii români au votat pentru Parlamentul European, deși această categorie de electorat se regăsește cel mai mult în valorile europene.

Unul dintre motivele invocate ale neparticipării la vot îl reprezintă discrepanța majoră dintre tineri și instituțiile europene, respectiv persoanele care ocupă funcțiile de reprezentare.

Alegerile Europene din 2019 sunt diferite pentru tinerii români. Generația care a crescut cu programul Erasmus iese pentru prima dată la vot. Teme, precum: mobilitatea pe piața muncii, educația, imigrația, schimbările climatice, viitorul economiei și digitalizarea sunt doar câteva dintre subiectele de interes direct pentru tinerii votanți.

Aceste subiecte și multe altele vor putea fi abordate la Dezbatera Electorală organizată joi, în 18 aprilie.

Printre candidații care au confirmat participarea la dezbateri, se numără:

  • Oana Țoiu (PLUS – Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate)
  • Cristian Lungu (PMP – Partidul Mișcarea Populară)
  • Claudia Benchescu (PNL – Partidul Național Liberal)
  • Chris Terhes (PSD – Partidul Social Democrat)
  • Botond Csoma (UDMR – Uniunea Democrată Maghiară din România)
  • Adriana Cristian (USR – Partidul Uniunea Salvați România)

Evenimentul va începe la ora 17.30 și se va desfășura la Casino Centrul de Cultură Urbană. Numărul de locuri disponibile este limitat, de aceea persoanele interesate sunt invitate să-și rezerve locul în sală cât de curând.

Acest eveniment este organizat de Centrul de Resurse Social Doers, în parteneriat cu Federația Tinerilor din Cluj și se desfășoară în contextul campaniilor ”SpeakUP for Europe!” și ”Mai bine ies la vot!”.

Federația Tinerilor din Cluj a inițiat campania ”Mai bine ies la vot” pentru a mobiliza comunitatea de tineret să se implice în Alegerile Europarlamentare din 26 mai, organizând o serie de activități în mediul online și offline. Printre principalele evenimente în offline se numără:

  • 16 aprilie – Youth Caffe, ora 18.00, TheLab – Laboratorul Metropolitan de Inovare Socială din Cluj. Youth Caffe este un instrument de dialog cu tinerii, care într-un cadru informal vor aborda subiecte de actualitate cu privire la Alegerile Europene care urmează.
  • 18 aprilie, ora 10.00, The citizen Lobbying & Advocay Workshop, TheLab – Laboratorul Metropolitan de Inovare Socială din Cluj. Împreună cu echipa The Good Lobby și Social Doers, organizăm un atelier despre tehnici de lobbying și advocay și modul în care acestea pot fi aplicate în societate.
  • 9 mai – Lansarea spotului de promovare a campaniei și activări în Piața Unirii
  • 6-12 mai – Susținem proiectul ”Simularea parlamentului european”, al Societății Studenților Europeniști


Lasă un răspuns

Site creat de