Politic

Cluj-Napoca găzduiește o campanie internațională de stimulare a participării tinerilor la Alegerile Europarlamentare

Cluj-Napoca găzduiește o campanie internațională de stimulare a participării tinerilor la Alegerile Europarlamentare

Sâmbătă, în data de 30 martie, caravana echipei European Youth Forum #ChangeIsComing pentru Alegerile Europarlamentare va ajunge la Cluj-Napoca.

După scăderea drastică a numărului de tineri care au votat la Alegerile Europarlamentare din 2014 (doar 28% din tineri cu vârstă cuprinsă între 18-24 ani au votat), obiectivul campaniei este de a crește semnificativ implicarea tinerilor și a numărului de voturilor la alegerile care urmează (26 mai 2019).

Pe lână activitatea vibrantă pe rețelele de socializare, echipa European Youth Forum #ChangeIsComing va aduce Democrația Europeană pe plan local cu ajutorul unei caravane cu tineri voluntari, care se plimbă pe întregul continent și organizează activări în stradă pentru tinerii votanți.

Evenimentul de activare din cadrul caravanei este deschis publicului larg și va avea loc în Parcul Central „Simion Bărnuțiu”, din Cluj-Napoca.

Activitățile desfășurate vor oferi tinerilor oportunitatea de a împărtăși opiniile lor cu candidații locali la alegerile europarlamentare.

De asemenea, vor putea afla informații utile despre cum să voteze și care partid european le reprezintă viziunea cel mai bine.

Anna Widegren, Secretarul general al echipei European Youth Forum, a declarat:Drumul către un nou Parlament European trebuie să includă tinerii! În 2014, doar 20% dintre tinerii din România au votat la Alegerile Europarlamentare. Generația noastră trebuie să își facă vocea auzită cu privire la unele dintre cele mai provocatoare probleme ale Europei și să facă parte din soluția de abordare a acestora. Partidele și candidații europeni, de asemenea, trebuie să recunoască oportunitatea imensă de a interacționa cu tinerii și să pună accent pe îngrijorările tinerilor votanți; Mulți dintre ei simțindu-se privați de drepturi prin austeritate, excludere socială și rată ridicată a șomajului în rândul tinerilor. Suntem încântați să vedem impactul pe care îl are caravana #ChangeIsComing Roadshow în mobilizarea participării tinerilor în luna mai.

Caravana  #ChangeIsComing Roadshow la Cluj-Napoca va oferi posibilitatea tinerilor și publicului larg să facă parte din Alegerile Europene, oferind:

 • Oportunități pentru interviuri și discuții cu politicieni și candidați locali;
 • Aplicația de comparație politică oferită de echipa European Youth Forum va permite participanților să analizeze și să compare opinii și interese din fiecare campanie electorală ale partidelor candidate;
 • Un video booth  în care participanții vor putea înregistra un mesaj de 20 de secunde pentru candidații Alegerilor Europarlamentare;
 • ”Activist bootcamp” – o sesiune de training pentru a învăța tinerii cum să se implice în campaniile politice sau să inițieze propria campanie;
 • Informații de la voluntarii echipei European Youth Forum despre cât de important este votul fiecăruia și cum pot votanții să se asigură că opinia lor este auzită;

Caravana #ChangeIsComing Roadshow  și-a propus să ajungă în opt orașe europene, după cum urmează:

 • 19 martie,  Amiens, Franța
 • 22 martie, Barcelona, Spania
 • 25 martie, Roma, Italia
 • 27 martie, Maribor, Slovenia
 • 30 martie, Cluj-Napoca, România
 • 2 aprilie, Krakow, Polonia
 • 5 aprilie, Berlin, Germania
 • 13 aprilie, Brussels, Belgia

Echipa European Youth Forum este formată din peste 100 de organizații de tineret, care aduc împreună milioane de tineri din întreaga Europă. Echipa lucrează pentru a încuraja tinerii să participe activ în societate pentru îmbunătățirea propriilor vieți, să își reprezinte și să-și susțină propriile interese și cele ale organizațiilor din care fac parte. În actualul context politic și social nesigur, care afectează tinerii, ei pot deveni catalizatori puternici pentru producerea schimbărilor în bine și pot contribui la identificarea unor soluții inovatoare pentru provocările prin care trece Europa.Lasă un răspuns

Site creat de