Liceu

Cluj-Napoca. Liceenii voluntari în programul YouthHive lansează trei proiecte

YouthHive cluj

Începând cu luna octombrie 2017 echipa YouthHive formată din 40 de liceeni clujeni a trecut prin diverse training-uri și workshop-uri având ca scop pregătirea acestora pentru conceperea și implementarea proiectelor cu impact în comunitate. Training-urile au fost susținute de către coordonatoarele echipei YouthHive: Alexandra Soare, Anamaria Pop și Anda Culișir.

În toamna anului 2017, toti membrii programului “YouthBank” eram entuziasmați pentru noul nostru program pilot: “YouthHive”. Deși știam cum va arăta structura anului, era inimaginabil numărul mare de liceeni pe care urma să îi recrutăm. Astfel, mica noastră echipă împreună cu coordonatoarele noastre a intrat în această perioadă de conturare a unei noi echipe mari de liceeni ce aveau să creeze proiecte pentru comunitatea clujeană.

Am recrutat alți 30 de tineri liceeni pentru a pune împreună bazele proiectelor din acest an. În cadrul training-urilor ținute în luna octombrie, echipa noastră s-a coagulat și membrii echipei au descoperit care sunt interesele lor comune în comunitate: domeniul educației și al industriilor creative. Pe baza acestora ne-am împărțit în trei echipe, fiecare având o idee de proiect și un scop bine definit referitor la modul cum acel proiect va determina un impact în domeniile sus-menționate în comunitatea liceenilor clujeni.”, spune Mălina Man, membru YouthBank Cluj 2016-2017 actual membru al programului YouthHive Cluj despre primele activități și provocările întâmpinate până în momentul de fața de echipa YouthHive Cluj.

În urma acestor activități au fost incubate 3 idei de proiecte care urmează să fie implementate în perioada martie-iunie 2018.

Proiectele echipei YouthHive se bazează pe 3 mari nevoi generale ale comunității: nevoia de educație a tinerilor, de dezvoltare pe plan personal și cea a promovării tinerilor artiști. Discutând, am pornit de la problema lipsei de informare a tinerilor în școli pe teme precum educație financiară, sexuală sau politică. Iar dacă exista această informare, ea era transmisă într-o formulă neadaptată valurilor noi de generații. Așa s-au creat proiectele “Școala vieții”, bazat pe 5 workshop-uri de informare, “Mindsculpting”, proiect ce se bazează pe 4 workshop-uri de tip autocunoaștere și evoluție personală deopotrivă, dar și festivalul de artă unde artiști încă necunoscuți vor avea ocazia de a se promova și totodată, prin prisma acestui festival, se încurajează spiritului creativ în rândul liceenilor” spune Iulia Anton, membră a echipei YouthHive și elevă în clasa a XI-a, despre proiectele ce s-au conturat în interiorul acestei echipe.

Cele trei idei de proiecte au provenit din nevoile reale identificate de membrii echipei YouthHive și se axează, majoritar, pe comunitatea tinerilor.

Programul YouthHive, program coordonat de către Asociația Beard Brothers încurajează responsabilizarea tinerilor, inițiativa civică și contribuie la dezvoltarea comportamentului filantropic al acestora.



Lasă un răspuns

Site creat de