Important, Sport

Căpitanul de pe teren: Interviu cu Vlad Negrean despre volei şi drumul său alături de ‘U’ Cluj

Vlad Negrean

În lumina reflectoarelor, în inima competiției și în sufletul pasiunii pentru volei, ne-am întâlnit cu Vlad Negrean, un nume ce răsună cu forță pe terenul de joc.

Joacă pe postul de universal în cadrul echipei de volei masculin „U” Cluj, o poziție care cere nu doar abilități tehnice excepționale, dar și o dedicație fără limite față de sport.

Vlad Negrean este un exemplu de urmat pentru tinerii sportivi, un lider pe teren și în afara lui, și mai ales, un ambasador al voleiului în comunitatea clujeană.

Cu o carieră deja impresionantă și multe momente memorabile acumulate în tricoul echipei „U” Cluj, Vlad Negrean ne împărtășește din experiențele sale, provocările cu care s-a confruntat și viziunea sa asupra voleiului românesc. În cadrul acestui interviu, Vlad Negrean ne deschide o fereastră spre parcursul său profesional, oferindu-ne o perspectivă autentică asupra lumii voleiului, dincolo de scoruri și clasamente.

De la descoperirea pasiunii pentru volei, până la asumarea responsabilităților de căpitan și evoluția personală în cadrul echipei, discuția noastră cu Vlad Negrean este o călătorie inspirațională în inima sportului de performanță. În rândurile care urmează, veți descoperi nu doar povestea unui sportiv dedicat, dar și reflecții profunde despre ce înseamnă să urmezi cu pasiune calea pe care ți-o alegi, și cum comunitatea și echipa pot contribui la formarea unui sportiv de succes.

Interviu Vlad Negrean:

• Cum ai descoperit pasiunea ta pentru volei și când ai decis să urmezi această cale la nivel profesionist?

Am descoperit voleiul la vârsta de 12 ani. Nu m-am gândit că o să îmi placă, (eu practicam și fotbal în perioada aceea), dar după câteva antrenamente, voleiul a început să mă „prindă” și am continuat cu voleiul, renunțând la fotbal. Mi-am dorit să practic volei la nivel profesionist cam pe la 17-18 ani, considerând că am calitățile necesare pentru asta.

• Care au fost momentele cheie în cariera ta la clubul „U” Cluj și cum consideri că echipa a contribuit la dezvoltarea ta ca sportiv?

Momentele cheie au fost multe. Unul ar fi când am fost numit căpitanul echipei, altul când am reușit să învingem echipa din Ploiești revenind de la 0-2 și câștigând cu 3-2.

Un alt moment a fost când am ieșit pe locul 3 în topul celor mai buni sportivi ai clubului; și poate cel mai important pentru mine a fost în campionatul trecut, atunci când am reușit să rămânem în prima divizie, chiar dacă aproape nimeni nu ne dădea nici o șansă.

Toate acestea nu erau posibile fără echipă/colegi, deci tot ce am realizat la această echipă se datorează și lor.

• Vlad Negrean, ce provocări majore ai întâmpinat în cariera ta și ce învățăminte ai tras din ele?

Cea mai mare provocare pentru mine a fost la finalul campionatului trecut, după ce am rămas fără antrenor și a trebuit cumva să îmi asum eu această responsabilitate. Ce am învățat din asta și nu numai, este că atunci când îți dorești ceva și îți dai cu adevărat interesul, se pot întâmpla lucruri frumoase.

• Cum îți asumi rolul de lider în cadrul echipei și care consideri că sunt calitățile esențiale ale unui căpitan de echipă?

Un căpitan ar trebui să țină echipa unită, să dea încredere colegilor, să încerce să își ajute colegii în momentele dificile ale meciurilor, să fie un exemplu bun de urmat și oarecum să fie „vocea” echipei!

• Care este rutina ta de pregătire înainte de un meci important și cum te menții concentrat și motivat?

Nu am neapărat o rutină înainte de meci. Știu doar că abia aștept să înceapă meciul, iar despre concentrare, vine cumva natural, nu m-am gândit niciodată la asta. Motivarea vine din faptul că îmi doresc să fiu mai bun decât adversarul meu și încercând să scot maxim din fiecare fază de joc.

• Care sunt obiectivele principale ale echipei „U” Cluj pentru sezonul actual?

Având mulți tineri în echipă, eu zic că promovarea lor este unul dintre obiective. Universitatea este o echipă unde tinerii au șansa să își demonstreze valoarea. Și bineînțeles, rămânerea în prima divizie.

volei u cluj

  • Cum vezi evoluția voleiului în România și ce crezi că ar putea fi făcut pentru a promova mai bine acest sport în țară?

Dacă ne uităm la parcursul naționalei de volei de la Campionatul European, eu zic că este în creștere. Cred că ar ajuta la promovarea voleiului dacă televiziunile importante de sport din țară ar transmite meciurile din campionatul intern.

• Cine l-a inspirat cel mai mult pe Vlad Negrean în călătoria ta sportivă și ce te motivează să continui să excelezi?

Nu m-a inspirat nimeni, am început pentru că mi-a plăcut, am continuat pentru că îmi place. Dacă îți place ceea ce faci, este mult mai ușor să te menții motivat și, dacă ai calitățile necesare, poți să excelezi.

• Ce sfaturi ai oferi tinerilor sportivi care aspiră să devină voleibaliști profesioniști?

Le spun să încerce cu încredere! Este un sport frumos, greu și care îți oferă o grămadă de satisfacții.

vlad negrean u cluj


Sâmbătă, 14 octombrie, începând cu ora 16, în Sala Sporturilor „Horia Demian”, U Cluj se va confrunta cu Steaua
.


Citeşte şi: Interviu Toma Mîrzac – la doar 21 de ani a devenit căpitanul echipei de rugby U „Elbi” Cluj


Table of ContentsLasă un răspuns

Site creat de