Studentie, Important

Care-i fruntea? Ardeal, Maramureş sau Moldova?

Care-i fruntea ardeal maramures moldova

Organizaţia Studenţilor pentru Turismul Românesc – OST  vă invită să luaţi parte la cel mai aşteptat şi drag eveniment de la sfârşit de an, spectacolul tradiţional de Crăciun „Care-i fruntea?”.

Ajuns cu succes la cea de-a XIII-a ediţie, evenimentul va avea loc miercuri, 11 decembrie, începând cu ora 18:00,  în Aula Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor.

Evenimentul este conceput ca o competiţie între trei dintre cele mai frumoase zone ale ţării noastre – Ardeal, Maramureş şi Moldova, fiecare zonă fiind reprezentată cu unicitate de către voluntarii OST.

An de an, aceştia aduc pe scena „Care-i fruntea?” momente artistice formate din dans, scenetă şi colindă, menite să surprindă frumuseţea tradiţiilor şi obiceiurilor specifice fiecărei zone.

Şi în acest an, gazdele spectacolului au pregătit multe surprize pentru cei prezenţi, iar atmosfera de  sărbătoare tradiţional românească va fi completată de reprezentaţii artistice susţinute de către invitaţi de seamă.

Printre artiştii care vor ne vor încânta cu cântece populare şi colinde româneşti se numără interpreţii Elisabeta Guzu şi Alexandru Brădăţan.

Pentru că sărbătoarea Crăciunului este un moment special, OST îşi propune ca în fiecare an să aducă un strop de bucurie şi lumină în sufletele celor care se află într-o situaţie mai precară, astfel că, pe tot parcursul serii vor fi organizate licitaţii de produse tradiţionale, urmând ca toate fondurile strânse să fie donate către un caz social, după finalul spectacolului. Printre bunătăţile scoase la licitaţie se pot aminti gustoşii cozonaci, dar şi borcanele de zacuscă şi dulceaţă pregătite după vechile reţete ale bunicilor.

Odată cu această ediţie, ne îndreptăm atenţia spre Centrul Napoca Protheus, un centru zilnic, destinat persoanelor cu handicap, în grija căruia se află un număr de 250 de persoane cu dizabilităţi, dorinţa noastră fiind să sărim în ajutorul tinerilor aflaţi în această situaţie nefavorabilă. Zi de zi, în cadrul centrului, se desfăşoară activităţi de socializare pentru aceştia, precum seri de lectură şi de film, activităţi practice prin care ei confecţionează diferite lucrări făcute de mână (felicitări, obiecte din hârtie),  tinerii având parte şi de exerciţii menite să ajute la recuperare (logopedie, gimnastică, masaj).

Din păcate, acest centru nu beneficiază de niciun sprijin financiar major, care ar putea asigure o mai bună desfăşurare a activităţilor, singurul ajutor financiar reuşind să acopere doar cheltuielile pentru personalul specializat care veghează zilnic asupra acestora. În ceea ce priveşte costurile pentru mesele servite, tratamente, dar şi utilităţi, menţionăm că ele sunt suportate de către părinţii tinerilor, care se luptă cu imposibilitatea acoperirii acestor sume.

Ne dorim ca prin fondurile strânse în urma spectacolului, să ajutăm la acoperirea costurilor necesare, dar şi la împlinirea dorinţei pe care părinţii tinerilor o au – crearea unui loc, în care copiii lor să fie <acasă>„, au declarat organizatorii evenimentului pentru cluju.ro.

Intrarea este liberă.Lasă un răspuns

Site creat de