Important, Din Zona

„Castelul cu inorogi” din localitatea clujeană Mănăstirea ar putea fi reabilitat cu fonduri de la Guvernul Maghiar

castelul kornis cluj

Tiberiu Zelencz, primarul comunei Mica, a transmis că a purtat discuţii la Budapesta cu moștenitorul familiei Kornis, ai cărui strămoşi au construit castelul din Mănăstirea (judeţul Cluj) despre starea în care se afla acum monumentul istoric.

Primarul a încercat să îl convingă pe Geher Ferencz (moștenitorul familiei Kornis) să intervină pentru a salva ce a mai rămas din castel.

Din păcate, Castelul Kornis, considerat una dintre cele mai interesante clădiri care se găsesc în zona Transilvaniei, cândva un superb castel renascentist care găzduia cel mai mare muzeu de ştiinţe naturale din Europa, se degradează cu fiecare zi care trece.

I-am prezentat domnului Geher Ferencz imagini recente cu starea în care află Castelul Korniş şi mi-am aratat întreaga disponiblitate de a găsi împreună soluţii pentru a salva această clădire.

Domnia sa mi-a spus că nu dorește să înstrăineze castelul, deoarece este un loc de care se simte legat sufletește și dorește să readucă clădirea la forma inițială. Are promisiuni din partea Guvernului Maghiar pentru obținerea unor fonduri nerambursabile, iar dacă va obține finanțarea, castelul va fi reabilitat, urmând a fi transformat într-un adevărat loc turistic, unde să fie organizate și tabere pentru copii” a transmis primarul Zelencz.


Citeşte şi:

Castelul Korniș din Mănăstirea – „Castelul cu inorogi” devenit ruină (FOTO)Lasă un răspuns

Site creat de