S-a încheiat cea de-a 15-a ediție a celui mai mare concurs de arte pentru liceenii din România, LicArt, condus de jurnalistul și scriitorul Radu Herjeu.
Ca în fiecare an, finaliștii celor două secțiuni, Poezie și Fotografie, au petrecut o săptămână în Tabăra de Creație din București. Aici, utilul s-a lăsat împletit cu plăcutul, la numeroasele workshopuri susținute de poeții Simona Popescu, Răzvan Țupa și Sorin Despot, și fotografii Daniel Mihăilescu, Francisc Mraz, Cristian Munteanu și Vlad Eftenie, în cele câteva excursii tematice și în numeroasele concursuri interdisciplinare.
La finalul taberei au fost anunțați și câștigătorii actualei ediții LicArt. La Fotografie, cele 3 premii, în valoare de 1500 de lei fiecare (sponsorizate parțial de Fotohobby), au mers la Raul Craioveanu (Drăgășani) – fotografie alb-negru, Bogdan Ionuț Anghel (București) – fotografie portret, Alexandru-Sabin Husariu (Tulgheș) – fotografie diversă. La poezie, premiul I (1500 de lei) a revenit lui Petruț Dinu (Buzău). El a fost urmat pe podium de Codruța-Irina Corocea (Câmpulung Moldovenesc) (premiul II – 800 de lei) și Bogdan Constantin Enache (Pașcani) (premiul III – 500 de lei). Găsiți toate creațiile premiate pe site-ul www.licart.ro
Marile Jurii la cele două secțiuni au fost formate din personalități marcante din domeniile respective: poeții Simona Popescu, Răzvan Țupa, Radu Vancu și criticul Paul Cernat, respectiv fotografii Dinu Lazăr, Radu Sigheti, Vadim Ghirdă, Vlad Eftenie și Bogdan Panait.
La ediția a 15-a a LicArt s-au înscris 792 de liceeni la secțíunea Fotografie și 827 la Poezie. Valoarea totală a premiilor (neincluzând Tabăra) a fost de 12.000 de lei.
Au mai fost alături de noi Primăria Generală a Capitalei, Centrul Cultural Palatele Brâncovenești, Universitatea Politehnică București, West Gate Studios și Bioderma.
***
LicArt, cel mai mare concurs din Romania e pe cale sa devina una dintre cele mai puternice miscari culturale din tara. De 15 ani, zeci de mii de liceeni au avut oportunitatea de a-si masura fortele artistice, de a-si arata talentul si de a fi apreciati de personalitati remarcabile .
LicArt a stimulat simtul artistic al multor tineri, nu doar prin organizarea celui mai mare concurs de acest gen, prin oferirea la finalul fiecarei editii a unor premii deosebite sau a posibilitatii de a participa la work-shop-uri sustinute de profesionisti, dar, in primul rand, prin faptulul ca ofera an de an posibilitatea ca o noua generatie sa fie integrata in Familia LicArt.
In aceasta perioada dificila, LicArt ramane printre prea putinele spatii de afirmare a valorii, in care tinerii se pot exprima, pot comunica, pot fi recunoscuti si intelesi.
LicArt este organizat de Clubul Nouă ne Pasă, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei!