Studentie

Câţiva studenţi de la FSPAC Cluj au ecologizat Pădurea Făget. În două ore au strâns 40 de saci de deşeuri (FOTO)

studenti fspac gunoi faget

Sâmbătă, 20 mai, s-a desfăşurat în pădurea Făget de lângă Cluj campania „NU gunoaielor în păduri!”. Acţiunea face parte dintr-un proiect pentru Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative și ale Comunicării, realizat în cadrul cursului de Comunicare Publică, coordonat de prof. univ. dr. Răzvan Cherecheș.

Acţiunea de ecologizare a fost anunţată şi pe Facebook, însă mai puţin de 10 oameni s-au adunat efectiv în pădurea Făget. Acest lucru nu i-a demoralizat pe studenţii FSPAC care au iniţiat acţiunea. Pe parcursul a două ore, tinerii au strâns 40 de saci plini cu resturi menajere şi gunaoie.

studenti fspac gunoi faget 2

În urma încurajărilor dinaintea, din timpul evenimentului și după eveniment, ne gândim serios să nu ne oprim aici și să mai organizăm acțiuni de genul în viitorul apropiat.

Datele despre deșeurile menajere sunt îngrijorătoare și, din păcate, numărul acestora este în creștere. Considerăm că acest lucru se datorează neglijenței și lipsei de implicare și informare a oamenilor în ceea ce privește protejarea pădurilor.

Provenind dintr-o zonă bogată în spații verzi, păduri și totodată fiind iubitori de natură, amatori de excursii, drumeții și alte activități, ne este greu să închidem ochii la ce se întâmplă în jurul nostru. Ne face plăcere să avem posibilitatea de a ne uni forțele și a ne dedica munca, în primul rând, pentru responsabilizarea oamenilor, dar și pentru a reda farmecul tezaurului natural, făcându-l un loc plăcut și sănătos.

Mesajul campaniei noastre a fost <Protect your nature>, dorind astfel să facem apel la simțul comun înăscut al individului, dar în același timp și la natură în sine. Protejând natura ajungi, de fapt, să te protejezi pe tine însuți” a declarat Sergiu Andrei, student la FSPAC, pentru cluju.ro.

studenti fspac gunoi faget 32 Comments

  1. O actiune laudabila a acestor tineri! Bravo! … Sincer nu inteleg cum se pot simti oamenii bine printre gunoaie. Cred ca atitudinea asta ar trebui sa o avem mai multi.

Lasă un răspuns

Site creat de