De Vazut, Important

Ce filme vedem anul acesta de Halloween?

filme halloween

Spui că nici tu nu ești adeptul petrecerilor de Halloween? Nu îți surâde nici să te costumezi? Vorbim aceeași limbă!

Totuși, parcă n-ai vrea să ratezi total atmosfera de Halloween și te-ai gândit să vizionezi un film în ton cu această sărbătoare. În încercarea de a mulțumi cât mai multe preferințe și pentru a-ți ușura munca, am selectat pentru tine câteva filme mai mult sau mai puțin înfricoșătoare.

Atât în Cinematograful Florin Piersic cât și în Iulius Mall și Vivo Center din Cluj vor rula în următoarele zile o serie de filme scarry alese special pentru Halloween. Iată ce vei putea să vezi zilele acestea într-una din locațiile menționate:

IT (2017) este un film de groază american regizat de către Andy Muschietti pe baza romanului cu același nume al autorului Stephen King (1986). Acțiunea se petrece în orașul Derry, acolo unde mulți copii dispar din cauza clovnului Pennywise.

Iar dacă crezi că ideea filmului îți este de plac, îți recomandăm să vizionezi și varianta mai veche a filmului IT (1990).

Happy Death Day/Zi de naștere mortală (2017) – Tree, o tânără studentă care încearcă să se bucure de ziua sa de naștere într-un mod cât mai plăcut, află că va muri chiar în acea zi, asta dacă nu reușește să afle cine este criminalul. Tree retrăiește la nesfârșit această zi, ultima, însă de fiecare dată va muri altfel. Va reuși oare să afle cine este ucigașul?

* filmul poate fi vizionat în variantă 2D

The Snowman/Omul de zăpadă (2017) prezintă cazul unui detectiv care investighează dispariția unei persoane, chiar în prima zi de ninsoare din acea iarnă și care se teme că un fost ucigaș care a reușit să scape nepedepsit este din nou activ. Cu ajutorul unei noi colege, acesta trebuie să găsească puncte comune între actuala dispariție și alte cazuri care au fost nerezolvate până în prezent. Totul se desfășoară sub presiunea timpului deoarece cazul trebuie rezolvat înainte de următoarea ninstoare.

Jigsaw (2017)  –  după zece ani de la moartea unui criminal extrem de sadic pe nume Jigsaw,  în oraș încep să apară o serie de cadavre care par să aibă ceva în comun: o moarte unică și extrem de înfricoșătoare. În oraș începe o nouă anchetă iar specialiștii se întreabă mereu dacă actualul crinimal este chiar Jigsaw, care se credea că este mort sau un ucenic de-al său a preluat misiunea criminală. Este posibil ca unul dintre anchetatori să fie chiar criminalul?

Mother!/ Mama! (2017)  este un film despre drama unui cuplu al cărei relație este pusă la încercare atunci când în casa lor apar oaspeți neinvitați. Thrillerul psihologic, tulburător, despre iubire, devotament și sacrificiu a determinat-o pe actrița Jennifer Lawrence să-i spună regizorului că acesta are probleme mintale grave. Jennifer afirmă că a fost extrem de îngrozită.

Flatlines/Linia morții (2017) prezintă povestea a cinci studenți la Medicină care, din curiozitate, se implică într-un experiment prin care își opresc inima pentru o scurtă perioadă de timp. Toate acestea pentru a afla ce se întâmplă dincolo de moarte. Pe măsură ce experimentul avansează, ei încep să fie urmăriți de păcatele lor din trecut.

În ceea ce privește filmele ale căror acțiune se petrece cu ocazia zilei de Halloween, sugestiile noastre sunt:

Trick `r Treat (2007) – locuitorii unui orășel mic află pe propia piele că tradițiile de Halloween nu trebuie uitate și că ritualurile ce apără oamenii de spiritele rele trebuie repetate an de an.

Povești de Halloween (2015) – filmul american prezintă zece povești ce se desfășoară într-un orășel din America, unde locuitorii sunt terorizați de câțiva ucigași, chiar în noaptea de Hlloween.

The House October Built (2014) – filmul prezintă povestea a cinci prieteni ce pleacă în căutarea unui loc înfricoșător pentru noaptea de Halloween. Atunci când ești convins că a luat sfârșit căutarea, lucrurile ciudate încep să se întâmple.

În seria animațiilor pentru Halloween intră cu siguranță și Casper o întâlnește pe Wendy (1998), povestea unei fantome foarte simpatice și prietenoase, Monsters Inc (2001) și The Little vampire (2017), animație care rulează zilele acestea și în cinematografele Florin Piersic, Iulius Mall și Vivo Center Cluj-Napoca.

Evident, un clasic film care a rămas în mintea multor generații este Familia Adams, unul dintre cele mai cele mai populare filme.

Iar pentru iubitorii de sperieturi, reamintim două dintre cele mai cunoscute filme horror: Exorcizarea lui Emily Rose și Tăcerea Mieilor.

Programul cinematografelor din Cluj-Napoca poate fi consultat aici:

Vizionare plăcută și spor la ronțăit popcorn!Halloween la Cluj. Idei de costume şi machiaje (FOTO)Site creat de