De Vazut, Important

Ce (mai) poți face cu 10 lei în Cluj?

Ce (mai) poți face cu 10 lei în Cluj?

Fie că ești adult, venit într-o escapadă la Cluj, elev sau, bineînțeles, student, vreau să îți sar în ajutor și să îți demonstrez că orașul Cluj-Napoca nu este atât de scump pe cât se spune.

Nu putem trece la treabă pe stomacul gol, așa că primele locuri low budget în care o să îți delectezi simțurile culinare sunt renumitele cantine studențești, unde, cu mai puțin de 10 lei o să îți potolești foamea pentru câteva ore bune și, în același timp, o să îți aduci aminte de mâncarea de la mama de acasă.

Dacă totuși nu ai nicio cantină prin apropiere, uită-te bine prin jur și cu siguranță vei găsi un stand de mâncare sau un fast-food mai mic unde, cu 10 lei, îți iei o porție de cartofi prăjiți sau o felie generoasă de pizza și îți mai rămân bani și de ceva răcoritor.

Acum că ne-am potolit pofta de mâncare, putem începe să explorăm orașul. Și de unde altundeva putem începe, dacă nu din centrul orașului, unde te poți pierde, fie prin Piața Unirii, fie prin Piața Muzeului, unde vei fi înconjurat de istoria clădirilor și bisericilor vechi de peste 100 de ani. Și toate acestea, gratis.

Dar poate vrei să scapi de agitația și aglomerația din centrul orașului. Ei bine, am găsit soluții și pentru acest lucru. Parcurile frumos amenajate ale Clujului sunt perfecte pentru o plimbare în mijlocul naturii, iar pentru 6-8 lei poți savura o înghețată, o vată pe băț sau renumitul porumb fiert de la standurile aflate în incinta parcurilor.

Plimbarea printre rățuște, pe lacurile din Parcul Central sau Iulius Parc, nu se va simți mai deloc în buzunarele tale și în același timp poți avea parte și de o ședință foto frumoasă datorită peisajelor de poveste.

Grădina Botanică este locul perfect unde, cu doar 5 lei, dacă ești student și 10 lei pentru adulți, te poți pierde printre miile de plante exotice ale grădinilor japoneze și romane și prin serele cu plante ecuatoriale și tropicale. Este locul perfect unde, într-o zi toridă, te poți ascunde de razele soarelui la umbra plantelor.

Muzeele vin în ajutorul nostru cu o cultură vastă și povești istorice, la care putem avea acces cu mai puțin de 10 lei. Iubitorilor de acțiune, comedie, dramă, le sunt deschise ușile teatrelor din Cluj-Napoca, pentru același preț infim.

Pentru a ne încheia ziua așa cum se cuvine, vom mai face un mic efort, și vom urca Cetățuia, unde cerul atinge clădirile Clujului sub culorile vii ale apusului, un loc perfect unde îți poți elibera mintea de orice stres, sub acordurile muzicii ambientale și râsetele câtorva prieteni.

Așadar, data viitoare când vii la Cluj, nu îți face griji pentru buget, ci doar bucură-te de împrejurimi, pentru că nu puține sunt locurile în care abia va trebui să scoți un leu din buzunar, dar amintirile și experiențele vor veni pe bandă rulantă.

Articol realizat de Marina Temle

foto: Municipiul Cluj-NapocaLasă un răspuns

Site creat de