Important, Timp liber

Ce poţi să faci în Cluj de 1 Mai

1 Mai

La fel ca în majoritatea țărilor lumii, România serbează, în data de 1 mai, Ziua Internațională a Muncii. În acest an, 1 Mai vine cu un weekend prelungit, motiv pentru care mulţi clujeni plănuiesc drumeţii sau scurte călătorii.

TripAdvisor vine cu idei referitoare la ce ați putea face în prima zi de luni a lui mai.

Pentru necunoscători, TripAdvisor este un motor de căutare turistic american care oferă o consultanță individuală legată de călătorii. Feedback-urile turiștilor sunt minuțios analizate înainte de a fi publicate, ceea ce oferă un plus de credibilitate. Mai mult, ori de câte ori un review este negativ, managerul hotelului ori serviciului prestat, este înștiințat.

  1. Parcul Central Cluj

Poți face o plimbare în Parcul Central Cluj. Primăvara, el se îmbracă într-o frumusețe aparte. Miroase a flori și iarbă verde. Și dacă vrei să te relaxezi, să citești o carte ori să tragi un pui somn in natură, îți recomadăm să-ți iei un hamac. Sau să-l câștigi de la noi participând la concursul ce se încheie maine și să-ți schimbi pentru o zi locuința în parc.

Potrivit turiștilor, Parcul Central din Cluj-Napoca este prima, dintre cele 93 destinații turistice care merită a fi vizitate.

photo: Daniel Mîrlea
  1. Grădina Botanică

Unul dintre vizitatori notează pe TripAdvisor despre Grădina Botanică Cluj. Acesta ar fi savurat fiecare bucățică, spunand că e un loc frumos unde a regăsit multe flori și plante minunate. Mai mult, a promis ca va reveni aici neapărat.

Într-adevăr, cu doar 10 lei pentru adulți și 5 lei pentru elevi/studenți/pensionari, Grădina Botanică din Cluj oferă o poveste. Este una dintre cele mai frumoase Grădini Botanici din Europa și pe bune merite se află pe locul doi în topul activităților de 1 Mai.

De asemenea, pe 30 aprilie este organizată o campanie de promovare a lecturii la Cluj: Ai o carte la tine, intri gratuit la Grădina Botanică din Cluj-Napoca

photo: diana.curcubeu
  1. Piața Matei Corvin

Dacă ești un dornic de adrenalină, poți ieși în Piața Matei Corvin cu o pereche role în picioare. Viteză pentru deplasare nu vei obține pentru că pavajul nu te va lăsa dar, senzații noi la sigur. Totuși, dacă ziua Internațională a Muncii o petreceți cu cei dragi, de ce să nu fie ziua înghețatei, popcornului și cunoașterii istoriei orașului în care trăiți. Dacă căutați legenda monumentului Regelui Matei Corvin, veți înțelege de ce se află pe locul trei în topul preferințelor turiștilor. Astfel, fără îndoială, curiozitatea vă va face să vreți să veniți în cea mai frumoasă piață a orașului.

  1. Cheile Turzii

Cheile Turzii este unul dintre punctele tursitice cu care Transilvania se mândrește. La doar câțiva km de la Cluj-Napoca, se înșiră văi și dealuri de-o frumsețe nemaipomenită. Poți face jogging, alpinism și chiar picnicuri. Fiind înafara orașului, te poți bucura jur-împrejur de natură, un răsărit și un apus minunat.

  1. Belvedere

Belvedere sau Cetățuia, este punctul cel mai înalt al Clujului. Aflându-te acolo, la picioare se întinde întreg orașul. Clădirile cărămizii sunt asemeni unui lego mai complicat care așteaptă a fi descoperit. Ia-ți o coală de hârtie și simte-te pictor. Înșiră-ți pe foaie emoțiile și Clujul așa cum îl vezi tu sau, adună-te împreună cu prietenii și o chitară și cântați. Pentru îndrăgostiți, Belvedere este locul perfect al promenadelor.

photo: Filmari Aeriene CJ

6. Muzeul de Farmacie din Cluj-Napoca

Fără îndoială, pentru această destinație nu exită top în clasament. Muzeul de Farmacie din Cluj-Napoca este înafara oricăror topuri. Unul dintre cele mai stranii muzee din Europa el, găzduiește praf de mumie, recipiente stranii, rețete vechi și, cel mai important, elixirul iubirii. Turiștii de pe TripAdvisor s-au arătat de-a dreptul încântați de loc. Un muzeu foarte mic dar, care ascunde istorii aparte.  Aflat în centrul Clujului, este totuși rupt din contemporan.

photo: devilcry2003

Pe lângă sugestiile oferite de TripAdvisor dorim să adăugăm şi noi câteva.

Castelul Bánffy

Acestea, și multe alte lucruri sunt de făcut în Cluj. Noi vă dorim o zi Internațională a Muncii când mai activă. Iar dacă aveţi alte destinaţii favorite de 1 Mai, nu ezitaţi să ni le ziceţi şi nouă într-un comentariu.


Articol realizat de Iuliana Popa2 Comments

Lasă un răspuns

Site creat de