IT, Important

Cele mai căutate cinci joburi din domeniul IT în România

office 1516329 1280
 • Care sunt cele mai căutate cinci joburi din domeniul IT
 • Salariul mediu pentru cele mai căutate cinci joburi din domeniul IT
 • Salary Report – un instrument complex, dedicat specialiștilor din HR

Cele mai căutate funcții din domeniul IT în România sunt  cele de dezvoltator interfețe, inginer software, specialist în securitate, analist big data, specialist asigurarea calității, arată datele Undelucram.ro, cea mai mare comunitate online a angajaților din România.

Salariile medii aferente celor mai căutate cinci joburi din domeniul IT în platforma

Undelucram.ro sunt:

 1.  Dezvoltator interfețe: 7.520 lei;
 2.  Inginer software: 9.210 lei;
 3.  Specialist securitate: 7.360 lei;
 4.  Analist big data: 5.200 lei;
 5.  Specialist în asigurarea calității: 6.330 lei.
salarii IT

Aceste date fac parte dintr-o serie de comunicate de presă prin care Undelucram.ro va prezenta lunar cele mai căutate joburi și salariile aferente pentru cele mai importante domenii economice.

Informațiile cu privire la salarii sunt obținute prin intermediul Salary Report, un instrument complex, destinat specialiștilor din HR, lansat de Undelucram.ro.

Utilizatorii Undelucram.ro își comunică transparent și deschis salariile în cadrul platformei. Toate aceste informații salariale sunt analizate de o echipă asistată de un algoritm de inteligență artificială care exclude datele nerelevante și extrage metrici actualizați și preciși: medie de salarii, mediană salarii, quartile, percentile etc.

Salary Report mai furnizează și alte date suplimentare, respectiv:

 1. în funcție de nivelul de experiență: <2 ani, 2-5 ani, >5 ani;
 2. în funcție de gen;
 3. în funcție de zonă.

„Platforma Undelucram.ro pune la dispoziția angajaților și a angajatorilor, deopotrivă, informații relevante cu privire la joburi, salarii, beneficii etc. Aceștia capătă o înțelegere aprofundată a modului în care funcționează piața muncii din România și pot contribui activ la evoluția acesteia. Astfel, ne putem mândri că îndeplinim un rol esențial în câmpul muncii, contribuind la bunul mers al lucrurilor și la construirea unui viitor sustenabil”, afirmă Costin Tudor, fondator și CEO Undelucram.ro.Site creat de