IT, Important

Premieră mondială la Cluj: o firmă de IT a lansat o soluție software cu Inteligență Artificială pentru limba română

Zetta Cloud, companie clujeană specializată în cercetarea și dezvoltarea de produse software din domeniul Inteligentei Artificiale, anunță lansarea în premieră mondială a primei soluții complete de analiză automată de text pentru limba română.

Soluția software a fost lansată în cadrul evenimentului Techsylvania, care a avut loc intre 10 si 11 iunie la Cluj-Napoca, unde compania Zetta Cloud a fost reprezentată de Emil Ștețco (director general și fondator) și o parte a echipei de cercetare.

Soluția de analiză automată de text pentru limba română face parte dintr-un nou produs software al companiei clujene numit IntelliDockers (www.intellidockers.com) destinat companiilor și organizațiilor care vor sa proceseze automat volume mari de date într-un mod rapid și sigur. IntelliDockers folosește algoritmi de Inteligență Artificială de tip rețele neuronale și permite înțelegerea automată a documentelor în diferite limbi (engleză, română, germana, poloneza, italiana și maghiară). Elementele pe care aceasta soluție le poate extrage automat din document sunt:

  • Limba sau limbile în care a fost scris documentul (Language Detection).
  • Sentimentele manifestate în document: pozitive, negative, neutre (Sentiment Analysis).
  • Clasificare a documentelor pe baza standardelor IPTC și IAB (Classification).
  • Extragerea entităților și a tipului lor din documente: nume de persoane, nume de organizații, locații, referințe temporale, unitați de măsură, monede, denumiri de produse, naționalități (Named Entity Extraction).
  • Sumarizare automată a documentelor (Automatic Summarization).
  • Compararea semantică a două sau mai multe documente, pentru identificarea subiectelor comune dintr-un set mare de documente (Similarity Check).

Intellidockers se poate folosi în cadrul platformelor de marketing sau competitive business intelligence, healthcare, soluții de securitate pentru agenții guvernamentale, sisteme de customer support sau în cadrul unor platforme de automatizare inteligentă și RPA (robotic process automation).

sdfsdfsdfsf

Exemplu: detectarea automată a numelor de persoane, organizații, locații și referințe temporale într-un articol de presă.


Lansarea acestui produs software de inteligenta artificiala care include și limba romana este a doua premiera pentru Zetta Cloud care, în anul 2017 în urma unei finanțări Google, a creat prima platforma care poate detecta automat nivelul de încredere al știrilor folosind algoritmi avansați de inteligenta artificiala, TrustServista: www.trustservista.com. În prezent aceasta soluție este folosita în cadrul unor proiecte educationale în SUA și Asia de Sud Est dar și în cadrul unor proiecte europene de detectare a mesajelor radicale din mediul online.

 

 Site creat de