Studentie

Centrul de Studii Africane al UBB, premiat în cadrul Galei Solidarității Internaționale

Universitatea Babeş-Bolyai ocupă prima poziţie în clasamentul global al universităţilor din România pe anul 2017

Centrul de Studii Africane al Universităţii Babeş-Bolyai (CESTAF) a câștigat premiul pentru contribuția mediului academic la dezvoltarea solidară internațională. Premiul a fost decernat ieri, 7 decembrie 2016, în cadrul Galei Solidarității Internaționale, eveniment organizat de Fundația Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) și Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare (FOND), cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe al României (MAE) și al Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare – Centrul Regional pentru Europa și Asia Centrală (UNDP).

A doua ediție a Galei Solidarității Internaționale a premiat nouă câștigători, reprezentanți ai ONG-urilor, instituțiilor publice, mediului academic, tineri, activiști, jurnaliști și profesori ce au promovat dezvoltarea internațională.

Înființat în urmă cu trei ani, din dorința de a oferi expertiză academică, didactică şi civică celor interesaţi de studiul dar și sprijinirea dezvoltării continentului african, Centrul de Studii Africane al UBB colaborează cu numeroase alte centru universitare precum cele din Dakar, Abomey-Calavi, Johannesburg, Yaoundé, Rabat, dar şi cu Grupul Ambasadorilor Africani acreditaţi în România. CESTAF organizează cursuri şi traininguri şi facilitează internshipuri pentru studenţii şi cercetătorii interesaţi de Africa, fiind implicat în proiecte privind politicile de dezvoltare.Lasă un răspuns

Site creat de