Din Oras, Important

Centura Metropolitană a Clujului va fi gata în 2023 | Studiul de fezabilitate va fi realizat de o firmă din Ungaria

Centura Metropolitană a Clujului va fi gata în 2023 | Studiul de fezabilitate va fi realizat de o firmă din Ungaria

Contractul de realizare a Studiului de fezabilitate, a Planului Urbanistic Zonal și a Detaliilor tehnice de autorizare a construcției pentru Centura Metropolitană a municipiului Cluj-Napoca a fost semnat.

Astfel, contractul în valoare de 17 milioane de le a fost câştigat de către o asociere condusă de o firmă din Ungaria.

Centura metropolitană va avea o lungime de 38 de kilometri si figurează în Master Planul General de Transport al României sub denumirea de Drumul Trans-Regio Gilău – Apahida.

Valoarea estimată a lucrărilor este de 150 milioane de euro, iar lucrările propriu-zise vor fi finalizate până la sfârşitul anului 2023.

harta centura cluj 2018

 

Contractul presupune realizarea serviciilor pentru două etape:

  • ETAPA I — DRUM TRANSREGIO FELEAC TR35 — CENTURA METROPOLITANĂ;
  • ETAPA II — DRUM TRANSREGIO FELEAC TR35 — DRUMURI DE LEGĂTURĂ.

În Master Planul General de Transport al României, Centura Metropolitană (Etapa I) este prevăzută cu 4 benzi de circulație cu o lungime totală aproximativă de 38,8 km, din care aproximativ 31,3 km reprezintă drum nou, iar 7,5 km modernizare drum existent sau drum nou (se va decide la aprobarea variantei de traseu).

Drumurile de legătură (Etapa II) propuse conform PUG sunt în lungime totală aproximativă de 33,6 km drumuri noi sau modernizare de drumuri existente.

Prestatorul va efectua studiile și analizele necesare atât pentru Etapa I cât și pentru Etapa II, astfel încât în urma acestora să fundamenteze recomandarea unei soluții fezabile pentru Beneficiar și să le detalieze în cele două studii de fezabilitate solicitate (Etapa I și Etapa II).

Prestatorul va prezenta minim 3 studii alternative de traseu, în corelare cu PUG și a condițiilor impuse de emitenții avizelor de specialitate.

Termenul de realizare a procedurii de întocmire a studiului de fezabilitate final Etapele I și II este de 12 luni de la data prevăzută în Ordinul de începere.

centura cluj 2018 drumuri

Perioada de realizare a studiilor și documentațiilor pentru Etapa 1 respectiv Etapa 2 se va suprapune.

Anunţul a fost făcut pe pagina de Facebook a primarului Emil Boc:

Mai apoi, lucrările propriu-zise ar urma să fie finalizate până la sfârşitul anului 2023

Dupa realizarea studiului de fezabilitate, toată documentaţia ar trebui predată Ministerului Transporturilor până la sfârşitul anului viitor, iar ministerul ar urma să organizeze licitaţia pentru desemnarea constructorului.

Noi sperăm că prin profesionalismul membrilor echipei celor care au câştigat licitaţia, a colegilor din Primărie, vom reuşi să finalizăm această documentaţie aşa cum am spus astfel încât centura metropolitană să fie o realitate, iar 2020, 2021, 2022, 2023 să fie realizată efectiv, ca la 1 ianuarie 2024 să se poată circula pe această centură metropolitană”, a declarat primarul Emil Boc.


Citeşte şi:

Cluj-Napoca va avea metrou | Primăria lansează licitația pentru studiul de prefezabilitateSite creat de