Important, Politic

Cluj-Napoca va avea metrou | Primăria lansează licitația pentru studiul de prefezabilitate

cand va fi construit metrou la cluj

Primarul Emil Boc a declarat că autoritătile locale se află în procedură pentru a transmite la SEAP validarea licitaţiei privind studiul de prefezabilitate pentru viitorul metrou din Cluj-Napoca.

Documentul respectiv va stabili costurile investiţiei şi traseul

Emil Boc a declarat, joi, la şedinţa Consiliului Local Cluj-Napoca, că metroul viitorului nu va avea captatoare de curent cum are azi, ci va avea baterii electrice.

Suntem în procedură pentru a transmite pe SEAP, instituţia naţională care se ocupă de licitaţii, validarea licitaţiei pentru studiul de prefezabilitate, asta înseamnă că după validare, se vor depune oferte privind acest studiu pentru metrou.

Orice investiţie publică peste 75 de milioane de euro presupune două etape, studiu de prefezabilitate, urmat de cel de fezabilitate.

Am angajat un consultant care ne-a ajutat la redactarea caietului de sarcini, echipa tehnică a făcut o vizită la Bucureşti pentru a vedea situaţia metroului de acolo, iar ceea ce noi propunem ţine cont de evoluţia viitoare a tehnologiei, şi nu pe situaţia existentă a metroului din Bucureşti, deoarece metroul viitorului nu va avea captatoare de curent cum are azi, ci va fi cu baterii electrice”, a declarat primarul EmilBoc.

Studiul de prefezabilitate va stabili traseul, costurile, schema de finanţare şi contribuţia celorlalte entităţi de pe raza administrativ teritorială, Floreşti şi Cluj-Napoca. Avem banii necesari pentru acest studiu de prefezabilitate în acest an, schema de finanţare fiind multianuală”, a mai transmis edilul clujean.

Despre acest subiect a început să se vorbească încă de anul trecut. La sfârşitul anului 2017, primarul Emil Boc spunea că vom avea metrou în Cluj în 10 – 15 ani:

Emil Boc a declarat că în 10 – 15 ani Clujul ar putea avea un metrou, pe ruta Florești-Apahida

sursa: Mediafax


Lasă un răspuns

Site creat de